duminică 14 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăYin&YoungMars antidrog in...

Mars antidrog in Bacau. Peste 1.000 de elevi au confirmat participarea

Problema consumului şi traficului de droguri constituie o preocupare de actualitate pentru toţi actorii sociali, complexitatea acesteia, caracterul multidimensional şi caracteristicile de dinamism şi schimbare generând deseori dificultăţi în încercarea unei abordări eficiente.

Din dorinţa de a răspunde intereselor şi preocupărilor diverse ale tinerilor, prin stimularea participării la acţiuni variate, de valorizare a capacităţilor acestora în diferite domenii, Agenţia Naţională Antidrog se implică prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău alături de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău în derularea programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Astfel, în data de 4 aprilie 2013, la nivelul judeţului Bacău, va fi organizată o zi de prevenire a consumului de droguri, adresată elevilor cu vârste între 10-18 ani (ciclurile gimnazial şi liceal).
Activitatea va presupune desfăşurarea unui marş de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri, în intervalul orar 10.30 – 13.00, cu sloganul „ÎN FAŢA DROGURILOR NU SUNTEM DIFERIŢI”.

Marsul va avea loc pe traseul Parcul Catedralei, Str. Nicolae Bălcescu, Calea Mărăşeşti, Parcul Cancicov, iar cei aproximativ 1000 de participanţi vor purta îmbrăcăminte de culoare albă şi măşti , arătând astfel că în faţa drogurilor nu există diferenţe de gen, culoare, status social etc. Partenerii acestui eveniment sunt: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău şi Asociaţia Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv (APACA) Bacău.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...