duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarMasă și casă...

Masă și casă în Bucovina – 2 (Vatra Moldoviței – Pensiunea Valcan)

La trei săptămâni după primul tur de Bucovină, iată că i-a venit vremea și celui de-al doilea. Ne-am propus ca pentru acest weekend să ne stabilim cartierul general în zona Moldoviței, așa că am căutat prin interneți o casă cu masă în zonă. Găsim Pensiunea Valcan din Vatra Moldoviței și, pe baza recomandărilor internauților, facem telefonic cuvenita rezervare.

_119

La intrarea în Vatra Moldoviței, observăm pe dreapta stația de benzină Peco Valcan, și ne dăm seama că intrăm în Ținutul Valcanilor sau Valcania, cum îl alintă aborigenii. La trecerea de nivel cu calea ferată (linia 514 Vama – Moldovița), cu doi pași înainte de intersecția DN 17A cu DJ 176 Vama – Brodina, Opelul nostru minuscul se oprește brusc, instantaneu și deodată, refuzând să mai răspundă la comenzi. Din stânga se apropia vertiginos, cu 0 km/h, mocănița cu numărul de înmatriculare 764-403R! Neavând altă soluție, deși afară ploua mocănițește, doamnele au coborât și au împins mașina în care domnii conduceau/dădeau indicații până când ne-am pus la loc sigur. Nu de alta, dar se făcuse coadă de mașini în spatele nostru, mașini care claxonau mai ceva ca la un semafor trecut pe verde cu o milisecundă în urmă.

_112

Articolul integral (ATENȚIE, SPOILER: este lung, plicticos, dar are multe poze, +50) îl puteți citi aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....