Mașinile electrice de la Audi

Nebunia mașinilor electrice nu putea ocoli Audi, divizia de lux a Grupului Volkswagen. Audi a prezentat concepte de mașini electrice și hibride încă din 2009, sub brandul Audi e-tron.

Primul model livrat clienților a fost hibridul A3 Sportback e-tron, în 2012, dar abia la zece ani de la primul concept, în 2019, compania a introdus în producție primul vehicul complet electric.

Pentru anul acesta, Audi a pregătit trei modele.

e-tron Sportback

E-tron Sportback este un coupé SUV electric, prezentat ca și concept la Salonul Auto din Shanghai din 2017. Acesta împărtășește același propulsor / baterie cu SUV-ul Audi e-tron. Ambele mașini vor fi produse la Bruxelles, Belgia. Ca și în SUV-ul e-tron, bateria vehiculului este răcită cu lichid. Versiunea de producție a fost dezvăluită la Salonul Auto din Los Angeles din 2019. Livrările europene vor începe în primăvara anului 2020

e-tron GT

E-tron GT este o mașină electrică cu patru uși, prezentată la Salonul Auto din Los Angeles 2018. Acesta va fi construit pe aceeași platformă ca Porsche Taycan. Este echipat cu un sistem de 800 de volți, care reduce substanțial timpii de încărcare. Vehiculul este propulsat de două motoare electrice sincrone, cu o putere combinată de 434 kW (582 CP). O baterie cu litiu de 90 de kWh alimentează motoarele electrice ale e-tron GT și îi permite să parcurgă până la 400 km.

Q4 e-tron

Q4 e-tron este un SUV crossover integral electric cu patru uși dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva din 2019. Potrivit Audi, utilizarea platformei VB MEB ar trebui să-și îmbunătățească accesibilitatea. Vehiculul este planificat pentru 2021.

Specificații estimate:
Capacitate pachet baterie 82 kWh
Autonomie de 450 km
Sistem dublu cu motor AWD cu putere de 225 kW
0-100 km / h (62 mph) în 6,3 s
Încărcare rapidă de curent continuu până la 125 kW

Eu zic ca mașinile arata bine. Poate nu la fel de bine ca un Ferrari, dar compania italiana a anunțat că nu va scoate propriul automobil electric înainte de 2025.