sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatateMăsuri luate de...

Măsuri luate de municipalitatea băcăuană în contextul epidemiei de SARS Cov 2

📌 Asigurăm cazarea în hoteluri pentru personalul de la ☑ Spitalul de Pneumoftiziologie și ☑ Serviciul Județean de Ambulanță. Trebuie să protejăm atât cadrele medicale cât și familiile acestora. Doar așa ei vor putea avea grijă de noi.

📌 Achiziționăm ☑ 10 tuneluri cu lămpi UV și pulverizare de substanțe dezinfectante. Acestea vor fi folosite în unitățile medicale și în alte spații publice.

📌 Achiziționăm un ☑ tun de mare putere pentru dispersia substanțelor dezinfectante pe străzile din oraș.

📌 Personalul dotat cu atomizoare, care realiza până acum dezinfecția la intrările în blocuri, va fi redirecționat către ☑ dezinfecția scărilor, lifturilor și a tuturor spațiilor comune din blocuri.

📌 Avem peste 3700 de scări de bloc în municipiul Bacău pe care le vom dota cu dispozitive cu dezinfectant, conform Ordonanței Militare nr. 4.

📌 Suplimentăm sumele alocate pentru achiziția de materiale de dezinfecție, atomizoare și alte dispozitive de pulverizare.

📌 Lucrările la ☑ Baza medicala Letea continuă. Se montează băile și se fac legăturile de canalizare pentru a fi operațională în cel mai scurt timp.
🔹️Pregătim această bază pentru utilizare medicală, doar dacă situația o va impune. Vreau si trebuie să fim pregătiți și pentru scenariul nedorit în care nu vom mai avea locuri pentru pacienți în unitățile medicale.

📌 În această săptămână începem și lucrările în ☑ Spitalul Municipal la etajele 4 și 5.
🔹️Am luat deja decizia ca personalul ce va lucra pe șantierul de la Spitalul Municipal să fie cazat într-un cămin neutilizat din municipiul Bacău. Acesti oameni sunt esențiali pentru a finaliza lucrarea într-un timp cât mai scurt și de aceea dorim să îi protejăm de orice contact care i-ar putea pune în pericol.

📌 Pe cele 11 numere de telefon pe care le avem puse la dispoziția dumneavoastră am primit până acum ☑ 1349 de apeluri. În urma acestor apeluri:
🔹️ 301 persoane vârstnice singure, fără ajutor, au fost ajutate cu pachete provenite din donații de la personalul Primariei Bacău, societatea Agricola și Crucea Roșie Bacău
🔹️ pentru 30 de persoane angajații primăriei au făcut cumpărături pe baza listelor primite iar acestea au fost decontate ulterior de beneficiari
🔹️ 16 persoane aflate în izolare au fost de asemenea sprijinite în funcție de nevoile declarate

📌 Din 3 aprilie începem distribuția celor 20.000 de pachete cu produse alimentare și de igienă către persoanele vârstnice cu venituri reduse.
🔹 ️Pentru distribuție vor fi alături de noi voluntarii de la Crucea Rosie Bacau, Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) și Scoala Sanitara Postliceala ”Sanity” Bacau.

🔔 Vă reamintesc faptul că zilnic, între orele 08 – 18, avem disponibile ☎️ 10 numere de telefon pentru persoanele vârstnice și singure care au nevoie de ajutor în această perioadă:

📞 0742.114.476
📞 0742.114.997
📞 0742.138.136
📞 0742.187.429
📞 0742.252.914
📞 0742.040.114
📞 0742.043.976
📞 0742.059.339
📞 0742.076.751
📞 0742.083.590

Totodată, numărul de telefon 0234.984 vă stă în continuare la dispoziție, 24/7, pentru a ne semnala orice alte probleme pe care le întâmpinați.

🙏 Sănătate tuturor! Să ne reauzim cu bine!

Primarul municipiului Bacău,
Cosmin Necula

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...