26.1 C
Bacau

MĂSURILE DE PROTECŢIE SANITARĂ VERIFICATE DE AUTORITĂŢI

De stiut!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
La aceste activităţi au participat peste 300 de efective de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost legitimate peste 2.000 de persoane şi au fost controlate 189 de obiective/locaţii şi 161 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.
Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 277 de astfel de autovehicule.
Echipele mixte de control au identificat 131 de situaţii de nerespectare a măsurii de protecţie individuală în care s-a impus măsura sancționării contravenționale.

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Exemplu:

Poliţiştii de ordine publică şi cei de la economic au depistat, în cursul zilei de ieri, mai multe persoane care consumau băuturi şi fumau în incinta unei societăţi comerciale din Bacău, deşi legea interzice desfăşurarea de astfel de activităţi în interiorul spaţiului. Astfel, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale în cauză cu amendă în valoare de 2000 de lei. Totodată, poliţiştii de la economic au constatat sume nejustificate înregistrate în casa de marcat electronică fiscală . Față de această abatere, operatorul economic în cauză a fost sancţionat contraventional cu o amenda în valoare de 1.500 lei, conform prevederilor din OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

- Advertisement -

Ultimele stiri