miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaMică incursiune în...

Mică incursiune în istoria cremelor de corp

Cremele de corp au fost folosite de secole pentru a menține pielea netedă, aspectul mai tânăr și suplu.

Hidratantii au fost inregistrati ca fiind utilizati de oameni inca de acum peste 10.000 de ani. Chiar și indienii americani au folosit grăsimea animalelor pe care le-au ucis pentru a-și menține pielea suplă și netedă. Femeile din America de Sud au folosit avocado, în timp ce oamenii din Africa și Brazilia au folosit ulei de palmier și o mai fac și astăzi.

Vechii sumerieni, prima civilizație cunoscută, care a fost localizată în Irakul de astăzi, a creat loțiuni naturale din minerale, animale sau plante pulverizate. Au combinat ingredientele cu uleiuri de arbore și vin înainte de a le aplica pe pielea lor ca hidratant.

Biblia face mențiune despre crearea de loțiuni din ulei de măsline și mirodenii, iar Cleopatra era cunoscută pentru că-și ungea pielea cu ulei de măsline sau din semințe de susan. Arheologii au descoperit pergamente care descriu uleiurile și metodele folosite pentru a menține pielea netedă în cele mai vechi timpuri.

Grecii antici erau cunoscuți pentru utilizarea uleiului de măsline pe piele. De fapt, la olimpiadele antice bărbații își ungeau pielea cu ulei de măsline.

Prima cremă rece a fost inventată de medicul roman Galen. El a inventat-o ​​în jurul anului 200 dH prin topirea de ceară de albine în ulei de trandafir și adăugarea de apă la amestec. Denumirea cremă rece a provenit din modul în care se simte crema pe piele.

Crema rece înlocuiește astăzi uleiul de măsline cu ulei mineral sau alte uleiuri, care sunt mai ieftine și mai greu de degradat, precum și alcool, glicerină și lanolină. Începând cu anii ’70, uleiul de jojoba a devenit un ingredient comun, folosit ca substitut al uleiului de spermă din balene. Un alt ingredient obișnuit în crema modernă rece este boraxul, care este, de asemenea, responsabil pentru albul cremei reci.

În anii 1800, cremele de corp au început să fie fabricate industrial. Au fost găsite tot mai multe ingrediente și adăugate la creme pentru a le îmbunătăți. Cu toate acestea, abia în anii 1900 cremele de corp au devenit foarte cunoscute.

Lucrurile au mers departe de grăsimea animală a nativilor americani. Creme de corp moderne sunt acum folosite zilnic de jumătate din femeile din lume.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...