marți 3 decembrie 2024

.

Cum să eviți capcanele...

În preajma sărbătorilor, este ușor să cazi în capcana consumului excesiv de alimente....

Ce trebuie să avem...

Vine iarna, vine frigul, ai nevoie de o geacă să-ți țină cald. Să...

Machiajul masculin: de la...

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr. până în secolul al XVIII-lea, bărbații...

Aventuri cu veiozele de...

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de...
AcasăCulinarMiel cu legume...

Miel cu legume la cuptor

De Paşti, spune tradiţia, trebuie să aveţi pe masă friptură de miel. Pentru o astfel de friptură folosim de obicei pulpele din spate, eventual şi pe cele din faţă. Mai folosim ceva organe interne pentru drob, eventual nişte coaste pentru ciorbă. Deja ne-am satisfăcut pofta de miel, restul bucăţilor rămânând uitate undeva prin fundul congelatorului sau al lăzii frigorifice. Cu aceste „rămăşiţe” se poate încropi o mâncare de care o să vă amintiţi multă vreme. Trebuie să vă înarmaţi doar cu multă răbdare, pentru că prepararea este de durată. Şi din acest motiv, este bine ca să pregătiţi aşa ceva când vă bazaţi pe mai mulţi meseni (6 – 8).

Ce vă trebuie?

În primul rând aveţi nevoie de aproximativ 1 kg carne de miel (pulpe, coaste, spată); Restul ingredientelor, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....