sâmbătă, decembrie 2, 2023

De ce aveți nevoie de o hotă în bucătărie și cum să o alegeți

Unele persoane petrec mult timp în bucătărie....

Problema căpușelor la câini și metode de prevenire și tratament

 Căpușele și câinii - o combinație nedorită!...

Miel în vin, la cuptor

CulinarMiel în vin, la cuptor
- Advertisement -

De câte ori se apropie Sărbătorile Pascale (cam odată pe an, conform propriilor mele observații), lumea intră într-o competiție căreia i-am zis Mieliada. Adică toată lumea se agită să achiziționeze niscaiva carne de miel. Sau aproape toată lumea, că mai sunt și din ăia de pun pe Facebook poze de genul “sunt și eu copilul cuiva, nu mă mânca” (nu dau surse, uite-așa, să se oftice respectivii!).

_104

Dac-ar fi după mine, aș da “dezlegare” la miel/oaie/berbec/batal de la 1 ianuarie și până la 31 decembrie. Exceptând aglomerările urbane cu mari concentrații de populație musulmană (pe care, în România, le poți număra pe degetele de la o singură mână), precum și hypermarketurile aprovizionate cu miel congelat provenit din Australia ori Noua Zeelandă, sunt puține șanse de a găsi carne de pui de oaie în alte locuri, în afara “anotimpului pascal”.

_105

O friptură de miel apropiată de ceea ce grecii numesc kleftiko (alte rețete de kleftiko găsiți aici, aici și aici) am încropit anul acesta pentru masa de Paște, din vreo 2,5 – 3 kg carne de miel cu tot cu oase, friptură din care s-au înfruptat o duzină de oameni și a mai și rămas.

_107

Articolul integral, cu rețeta explicată pas-cu-pas, aici.

Alte titluri