marți, decembrie 12, 2023

O dilemă mereu actuală: Cât să cer pentru munca mea?

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o...

Câteva sfaturi pentru creșterea puilor de carne

Ouăle provin de la găini crescute special...

Vrei să porți ruj în culori întunecate? Iată ce trebuie să știi!

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant....

Mini șube pentru Crăciunul pe Stil Vechi

CulinarMini șube pentru Crăciunul pe Stil Vechi
- Advertisement -

Abia a trecut Crăciunul, că mai vine o dată. Pe stil vechi, cum s-ar zice. Asta pentru că, așa cum spunea Einstein [citation needed] “totul e relativ”. Inclusiv timpul.

_224

Cum Biserica Ortodoxă din Republica Moldova se află sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei, majoritatea cetățenilor moldoveni (că-s români, ruși, ucrainieni ori maldavani) îl așteaptă pe Moș Crăciun în noaptea de 6-7 ianuarie. Și așa cum pe 25 decembrie, de pe mesele întinse în stânga Prutului nu lipsește salata boeuf, pe 7 ianuarie, de pe mesele așternute în stânga sa, nu lipsește șuba. Ambele salate aperitiv au câteva elemente comune:

  • vin de la Răsărit, din spațiul rusesc/sovietic;
  • au un strămoș comun: salata Olivier, creație de la 1860 a bucătarului belgian Lucien Olivier pentru restaurantul Ermitaj din Moscova;
  • folosesc două ingrediente comune: morcovii și cartofii fierți;
  • au același liant între componente: maioneza;
  • sunt considerate mâncăruri potrivite (ba chiar nelipsite) la mese festive;
  • ambele sunt numite “salată rusească”: salata boeuf în Republica Moldova și șuba în România.

_229

Articolul INTEGRAL îl găsiți AICI.

Alte titluri