sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatateMinistrul Sănătății susține...

Ministrul Sănătății susține asigurările complementare: cetățenii ar trebui să plătească în plus față de ceea ce plătesc prin CAS

În mijlocul unei crize financiare ce pune presiune asupra sistemului de sănătate, ministrul Sănătății a făcut declarații  cu privire la problema asigurărilor complementare. Această propunere arată că asigurările de sănătate actuale, plătite de contribuabili, nu vor mai fi suficiente pentru a acoperi toate riscurile asociate cu îngrijirea medicală. Astfel, se conturează un peisaj în care cetățenii, pentru a supraviețui și pentru a se asigura că primesc tratamentele și îngrijirile de care au nevoie, vor fi nevoiți să facă investiții financiare semnificative. 

Ministrul Sănătății din România, Alexandru Rafila, a ridicat problema asigurărilor complementare de sănătate, susținând că acestea pot aduce bani noi în sistemul de sănătate și pot aduce o abordare inovatoare în furnizarea asistenței medicale, atât în spitalele publice, cât și în cele private.

Declarația sa a fost făcută în cadrul dezbaterii cu tema “Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România,” organizată de DC News Media Group.

Ministrul Rafila a explicat: “Cred că asigurările complementare pot să aducă bani noi în sistem, să ducă și la un alt tip de abordare în ceea ce privește asistența medicală, fie în spitalele publice, fie în spitale private. Pentru că ceea ce a existat ca discuție în spațiul public, ca și România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poți să îți alegi medicul curant și așa mai departe, și aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot așa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat.”

Ministrul a subliniat că astfel de inițiative pot duce la dezvoltarea sănătoasă a sistemului de sănătate, oferind specialiștilor posibilitatea de a profesa după program în unitatea sanitară în care lucrează în mod obișnuit, fie că aceasta este publică sau privată. Aceasta poate aduce beneficii atât personalului medical, care ar putea câștiga bani suplimentari, cât și spitalului, prin investiții și dezvoltare.

Ministrul Rafila și-a exprimat susținerea pentru asigurările complementare de sănătate, adăugând: “Eu sunt un susținător al acestor asigurări. Am avut discuții cu numeroși operatori economici sau cu societăți care fac astfel de asigurări și o sumă de bani deductibilă care poate fi folosită pentru aceste asigurări cred că este folosită în mică măsură.”

În ceea ce privește România, s-a observat o creștere a abonamentelor la servicii de sănătate oferite de furnizorii privați, dar asigurările complementare care ar putea să ofere servicii preferențiale și liste de așteptare mai scurte pentru posesorii acestor pachete nu sunt încă foarte dezvoltate în țară. Ministrul Rafila a subliniat importanța dezvoltării acestor asigurări pentru a oferi pacienților români o experiență medicală mai bună și pentru a aduce fonduri suplimentare în sistemul de sănătate.

Introducerea asigurărilor complementare de sănătate presupune că cetățenii vor fi nevoiți să plătească suplimentar față de ceea ce achită deja pentru asigurarea de sănătate oferită de stat sau de angajator. Aceste asigurări suplimentare acoperă servicii medicale și cheltuieli care nu sunt incluse în asigurările de sănătate de bază, dar care pot fi esențiale pentru pacienți în anumite situații.

Asta înseamnă că asigurarea de bază nu va mai acoperi toate riscurile, ci doar un spectru limitat de servicii și tratamente. Prin urmare, introducerea acestor asigurări implică o responsabilitate financiară suplimentară pentru indivizi și familii, având potențialul de a îmbunătăți calitatea asistenței medicale, dar și de a pune presiune asupra bugetului personal al fiecărui cetățean.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...