luni 15 iulie 2024

.

Cum comunicarea asertivă conduce...

În orice mediu profesional, comunicarea eficientă este cheia succesului. Dar când vine vorba...

Extraordinarele beneficii ale fisticului

Fisticul, un membru al familiei caju, este un copac mic originar din Asia...

Creșterea gradului de siguranță...

În contextul creșterii criminalității și al nevoii sporite de siguranță, proprietarii de locuințe...

Machiajul masculin: de la...

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr. până în secolul al XVIII-lea, bărbații...
AcasăOrasulMinodora Cliveti: "Comisia...

Minodora Cliveti: “Comisia Europeana primeste in ianuarie 2013 raspunsul Marii Britanii cu privire la situatia liberei circulatii a cetatenilor romani”

Europarlamentarul Minodora Cliveti, membra in Comisia de munca si afaceri sociale din Parlamentul European, a primit raspuns la intrebarea adresata in scris Comisiei Europene cu privire la situatia liberei circulatii a cetatenilor romani in Marea Britanie.

Comisiei Europene i s-a solicitat sa prezinte masurile concrete care pot conduce la incetarea tratamentului diferentiat pe piata muncii la care sunt supusi cetatenii romani si bulgari de catre Regatul Unit.

Prin raspunsul oferit dnei Cliveti, Comisia Europeana a aratat ca a solicitat autoritatilor din Regatul Unit sa raspunda la o serie de intrebari legate de modul in care sunt tratate cererile de acordare a permisului de sedere depuse de lucratorii bulgari si romani.

Se preconizeaza ca raspunsul autoritatilor britanice sa fie primit in cursul lunii ianuarie 2013. Comisia va evalua acest răspuns la momentul respectiv si, in cazul in care va fi necesar, va utiliza competentele care-i revin in temeiul tratatului.

In 2012 s-au acumulat situatiile aduse la cunostinta Ambasadei Romaniei la Londra care semnalau bariere administrative majore impuse de autoritatile britanice cetatenilor romani in cazul solicitarii certificatelor de inregistrare in baza Directivei 2004/38/CE. Principalele deficiente privesc retinerea in original a documentelor de identitate a cetatenilor romani de catre autoritatile britanice (UK Border Agency) si termenul de procesare a solicitarilor de emitere a certificatelor de inregistrare care de regula depaseste 7 luni, iar in unele cazuri durează 9 luni, in conditiile in care pentru alti cetateni UE termenul este o luna.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...