Minorii delincventi de la Targu-Ocna, pregatiti sa intervina in situatii de urgenta

2471

Minorii internati în Centrul de Reeducare Targu-Ocna au participat joi,11. 07. a.c., împreuna cu cadrele centrului, la o actiune de pregatire ce a avut ca principal obiectiv insusirea regulilor de comportare în caz de incendii.

Activitatea a fost derulata de reprezentantii Detasamentului de Pompieri Onesti, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Maior Constantin Ene” al judetului Bacau, condusi de dl. maior Ovidiu Carasel, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele doua institutii.

Instruirea minorilor a urmarit printre altele, constientizarea riscurilor la care se expun tinerii în momentul producerii unor situatii de urgenta; crearea spiritului preventiv prin cunoasterea si asigurarea masurilor corecte premergatoare pe timpul si dupa producerea situatiilor de urgenta; cunoasterea si exersarea modului de comportare în momentul producerii unor situatii limita, care implica luarea unor masuri imediate, de maxima urgenta; cunoasterea modului de apelare 112.

“Prin derularea acestei activitati s-a avut in vedere posibilitatea familiarizarii minorilor cu principalele situatii de risc din domeniul protectiei civile. Toate acestea au tinut cont de faptul ca, de multe ori, din cauza lipsei de informatii, oamenii actioneaza gresit sau nu identifica cele mai adecvate solutii la problemele din domeniul protectiei civile”, a declarat inspector principal de penitenciare Nicoleta Triandafil, purtatorul de cuvant al Centrului de Reeducare Targu Ocna.

Romulus Dan Busnea