miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutMituri și legende...

Mituri și legende în bucatărie și baie. A inventat o femeie mașina de spălat vase?

Există multe mituri și legende urbane despre inventatorii diferitelor tehnologii și dispozitive, iar invenția mașinii de spălat vase nu face excepție. Deși nu există o singură persoană sau invenție care să poată fi atribuite cu certitudine inventării mașinii de spălat vase, există anumite femei care au jucat un rol important în dezvoltarea acestei tehnologii.

Una dintre aceste fmei este Josephine Cochrane. Se spune că, după moartea soțului ei în 1883, Josephine Cochrane s-a ocupat personal de organizarea și curățenia casei. În timpul unei cine, ea ar fi observat că menajera spăla cu neglijență vasele și tacâmurile fine de argint, aruncând unele piese pentru că se fisuraseră sau se spărseseră în timpul spălării. Aceasta a determinat-o pe Josephine Cochrane să se gândească la o metodă mai eficientă și mai sigură pentru a spăla vasele delicate, astfel încât să nu mai fie necesară angajarea de menajere care să nu acorde atenția cuvenită obiectelor de valoare.

Ea a brevetat, în 1886, primul prototip al unei mașini de spălat vase.

În scurt timp, mașina de spălat vase a devenit un instrument indispensabil în bucătăriile caselor, restaurantelor și hotelurilor din întreaga lume. Josephine Cochrane a fondat o companie care producea și vindea aceste mașini, iar această afacere a fost preluată ulterior de către compania Hobart Manufacturing Company, care a devenit ulterior Hobart Corporation.

Cu toate acestea, mașinile de spălat vase nu au devenit populare până în anii ’50 și ’60, când tehnologia a avansat și prețurile au scăzut, permițându-le să fie accesibile pentru consumatorii de rând.

Astăzi, există multe companii care produc mașini de spălat vase în întreaga lume. Fiecare marcă oferă diferite modele și caracteristici, precum și niveluri variate de calitate și prețuri, astfel încât consumatorii să poată găsi o opțiune care să se potrivească cu nevoile și bugetul lor. Consumer Reports a clasat Bosch ca fiind cea mai bună marcă de mașini de spălat vase în 2021, subliniind fiabilitatea lor, eficiența energetică și calitatea curățării.

Argumente pentru o mașină de spălat Bosch

Eficiența energetică: Mașinile de spălat vase Bosch au un înalt nivel de eficiență energetică și pot economisi energie și apă în comparație cu alte modele de pe piață. Aceasta înseamnă că veți economisi bani la facturile de utilități și veți avea un impact pozitiv asupra mediului.

Tehnologie de spălare avansată: Bosch utilizează tehnologii de spălare avansate, cum ar fi AquaSensor și AquaStop, care pot detecta nivelul de murdărie din vase și pot ajusta ciclurile de spălare în consecință. Aceste tehnologii asigură că vasele sunt spălate la perfecție, fără a fi nevoie să se consume prea multă apă sau energie.

Durabilitatea și calitatea: Bosch este cunoscut pentru durabilitatea și calitatea produselor sale. Mașinile de spălat vase Bosch sunt construite cu materiale de înaltă calitate și tehnologii avansate, ceea ce înseamnă că acestea pot rezista ani de utilizare intensă și pot oferi performanțe constante.

Flexibilitatea și comoditatea: Mașinile de spălat vase Bosch sunt proiectate pentru a oferi flexibilitate și comoditate utilizatorilor. Acestea vin cu multiple cicluri de spălare, opțiuni de încărcare reglabile și suporturi de vase ajustabile, ceea ce permite utilizatorilor să își personalizeze experiența de spălare a vaselor.

Design-ul estetic și modern: Bosch oferă mașini de spălat vase cu un design estetic și modern, care se potrivesc cu orice decor al bucătăriei. Acestea vin în diferite culori și stiluri, ceea ce înseamnă că puteți alege modelul care se potrivește cel mai bine cu gusturile și preferințele dvs. estetice.

Mașina de spălat vase Bosch este o alegere populară pentru familiile ocupate, deoarece aceasta poate spăla și usca vasele rapid și eficient. Acestea au un design modern, sunt silențioase și economice în utilizare. De asemenea, modelele noi de mașini de spălat vase Bosch sunt dotate cu funcții avansate precum senzori de murdărie, multiple programe de spălare și control al temperaturii. Aceste caracteristici fac ca procesul de spălare să fie mai ușor și mai convenabil, eliminând astfel necesitatea spălării manuale.

În lumea modernă, tehnologia ne-a ușurat viața în multe feluri. Unul dintre exemple este utilizarea unei mașini de spălat vase Bosch, care poate face procesul de curățare a vaselor mult mai eficient și mai rapid decât spălarea manuală.

În același timp, un bazin de wc este un element de bază în orice casă, fiind folosit zilnic pentru igiena personală.

Invenția bazinului de toaletă modern este atribuită inventatorului englez Thomas Crapper, care a dezvoltat și popularizat această invenție în secolul al XIX-lea. În 1891, Thomas Crapper a brevetat un sistem de descărcare cu apă pentru toaleta cu bazin de apă, care a devenit cunoscut sub numele de “sistemul Crapper”.

Și despre Crapper circulă multe legende, mai ales în legătură cu numele său de familie. Se spune că termenul “crap” ar proveni de la numele lui Thomas Crapper, deoarece el ar fi inventat bazinul de toaletă. Această poveste este, totuși, doar un mit și nu are nicio bază în realitate. Unele surse afirmă că Thomas Crapper ar fi inventat scaunul de toaletă modern, dar acest lucru nu este adevărat. În realitate, scaunele de toaletă existau încă din timpurile antice și au fost îmbunătățite de-a lungul timpului de diverși inventatori și designeri.

Totuși, bazinul de wc a fost un mare pas înainte în igiena și confortul din băile moderne, deoarece a permis o evacuare mai eficientă și mai curată a deșeurilor și a eliminat nevoia de a utiliza vase cu apă sau alte metode mai primitive pentru curățarea toaletei.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...