Mix de ciuperci cu orez

200

Combinația de orez – ciuperci o întâlnim în numeroase bucătării etnice. Bucătăria asiatică așează orezul lângă cvasitotalitatea mâncărurilor – de  ce ar face excepție cu urechile de lemn? În bucătăria italiană găsim celebrul Risotto, inclusiv cu ciuperciPilaful arăbesc, turcesc, sârbesc ajunge și la noi (cine mai știe prin ce filieră directă sau mai întortocheată) ca produs al bucătăriei balcanice, iar câteodată mai este “îmbunătățit” cu câte-o mână de ghebe, hribi sau chiar champignon de cultură. Cam în toate aceste preparate enumerate, orezul este baza iar ciupercile sunt “de coloratură”. Iată însă că se poate face și invers, pregătind un mix de ciuperci cu orez din ciuperci conservate în oțet. Se poate consuma ca atare (cu sau fără adaos de parmezan) sau în calitate de garnitură pentru diverse cărnuri fripte sau prăjite.

Continuare …