marți, octombrie 3, 2023

Ce trebuie să știi despre sarcina extra-uterină

Sarcina ectopică este o complicație a sarcinii...

Cum a fost inventat aerul condiționat

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a...

Mașina electrică, mult marketing și prea multă politică

Probabil ați aflat că Anglia va interzice...

Mobilizare pentru execuția lucrărilor la subsolul și parterul clădirii „Spital Municipal”

ActualitateMobilizare pentru execuția lucrărilor la subsolul și parterul clădirii „Spital Municipal”
- Advertisement -

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean, împreună cu antreprenorul general și prefectul județului Bacău- Lucian Gabriel Bogdănel, au verificat astăzi, stadiul lucrărilor derulate la subsolul și parterul clădirii „Spital Municipal” – în conformitate cu Hotărârea nr. 112/18.10.2021 a CJSU Bacău- obiectul asocierii între Municipiul Bacău și Consiliul Județean Bacău.

„La o lună de la semnarea contractului de execuție a lucrărilor la subsolul și parterul clădirii „Spital Municipal”, mobilizarea antreprenorului general este exemplară. Ritmul în care se lucrează este unul susținut și nu ține cont de zilele de weekend sau de orele târzii.

Intervenția este complexă, având în vedere faptul că lucrările efectuate acum 14 ani nu au fost conservate. Degradarea acestor spații presupune intervenții suplimentare, pentru a reface zonele afectate și se fac eforturi considerabile pentru ca acest proiect să fie finalizat într-un timp record.

Asigurarea spațiilor adecvate pentru acordarea serviciilor medicale de calitate ,este prioritară pentru mine! În calitate de președinte al Consiliului Județean, voi depune toate diligențele pentru ca această clădire cu destinație medicală, care aparține Municipiul Bacău, să fie finalizată în totalitate și să intre în circuitul medical cât mai curând posibil!”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean

Valoarea totală a investiției se cifrează la aproximativ 22 milioane lei, din care peste 14 milioane lei sunt aferente construcțiilor și montajului.
Lucrările vizează amenajarea UPU la parterul clădirii „Spital Municipal”, unde vor funcționa o „zonă roșie”, respectiv o „zonă verde”, ambele pentru gestionarea cazurilor Covid, o zonă de „Spitalizare zi”, una de „Investigații – diagnostic”, precum și zona administrativă a UPU. La subsol, vor fi amenajate prosectura și spațiile de depozitare.

Alte titluri