Moinestiul, promovat ca destinatie turistica

In perioada 14-17 martie 2013, in premiera absoluta, municipiul Moinesti a fost prezent la Romexpo Bucuresti – la Tirgul de Turism al Romaniei.

La deschiderea oficiala din data de 14 martie a participat si primarul municipiului, inginer Viorel Ilie, care a fost gazda pentru Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, doamna Maria Grapini. Au fost discutate pe scurt, in prezenta reprezentantilor mass-media, obiectivele proiectului Promovarea Potentialului Turistic al municipiului Moinesti si apoi s-au inminat oaspetilor numeroase materiale informative si de promovare.

La stand a avut loc o intilnire de lucru cu reprezentantii Academiei de Studii Economice Bucuresti, Catedra de Turism si Servicii si ai Asociatiei CACTUS (Centrul Academic de Cercetari in Turism si Servicii), delegatia acestora fiind condusă de către prof. univ. dr. Puiu Nistoreanu, cetățean de onoare al municipiului, fiu al orașului – discutiile s-au concentrat asupra oportunitatilor de colaborare viitoare pentru proiecte finantate din fonduri structurale europene.

“Este de amintit aici si vizita citorva basarabeni din Republica Moldova, toti avind o legatura cu municipiul Moinesti, fie ca facusera liceul aici, fie ca participasera la evenimentele noastre, fie ca erau cetateni din Cantemir – oras infratit cu noi. Ne-au vizitat standul peste 30 de cetateni straini, din Olanda, Israel, Marea Britanie, Franta, Muntenegru, Austria – acestia au cerut detalii si informatii suplimentare despre proiectul de promovare a potentialului turistic, despre evenimentele anuale. Dealtfel, viitorul site www.turismmoinesti.ro va avea in mod expres prevazute pagini in limba engleza, o harta interactiva detaliata a municipiului si imprejurimilor precum si o galerie foto-video reprezentativa” – se arata intr-un comunicat al Primariei Moinesti.