miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăYin&YoungMos Craciun a...

Mos Craciun a ajuns si la 950 dintre cei mai defavorizati copii din judet

Traditia campaniei Fii si tu Mos Craciun organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar a continuat si in acest an la un nivel la fel de amplu ca si in anii anteriori. Nu mai putin de 950 de copii din 9 comunitati rurale sarace si din municipiul Bacau vor primi in aceste zile cadouri de Craciun pregatite cu multa bucurie si entuziasm de colaboratorii si voluntarii organizatiei.

Ca in fiecare an copiii au trimis pe adresa FSC scrisori simple in care povestesc despre viata lor, despre familiile si satele in care traiesc. Unele scrisori au fost impresionante, prezentand povesti de viata dureroase, desprinse parca dintr-o Romanie de secol XVIII:

“De mama nu mai stiu nimic de cativa ani, scrie un baietel de 8 ani din Podu Turcului. A venit odata acasa si i-a dus pe fratii mei la orfelinat si a plecat. Pe mine m-a dus tot acolo dar bunicul meu a venit dupa mine si le-a rugat pe doamnele de acolo sa ma lase sa merg acasa cu el. Nu avem nici un venit, doar alocatia mea, dar bunicul, asa batran cum e el, munceste sa poata tine casa”.
“Locuiesc cu mama, povesteste un alt copil de 14 ani, de tata nu stiu nimic. Si bunica sta cu noi. Ne descurcam greu cu toate. La scoala imi trebuiesc multe lucruri pe care mama nu poate sa mi le cumpere deoarece nu are unde sa munceasca.”

“Veniturile noastre nu sunt mari, spune un alt baietel de 10 ani. Mancarea noastra preferata sunt cartofii. Daca avem cartofi suntem multumiti. Mama ne spune sa fim multumiti de ce avem si sa ne rugam de sanatate”.

Pentru acesti copii si ceilalti aflati in situatii similare, sute de persoane din Bacau, Brasov si Bucuresti au dorit sa devina Mos Craciun si sa le aduca un strop de bucurie in sufletele prea obisnuite cu saracia si greutatile. Voluntarii lui Mos Craciun au pregatit cadouri frumoase si consistente cu tot ceea ce au considerat ca le-ar fi de folos celor mici. Jucarii, hainute, carti si rechizite, dulciuri dar chiar si alimente au fost oferite din toata inima pentru a aduce atmosfera Craciunului si in casele acestor copii.

Toti acesti copii beneficaza gratuit de diverse servicii si proiecte oferite de FSC in zona de est a judetului Bacau. Cei mai multi dintre ei frecventeaza zilnic Cluburile cu Lipici, centre educationale de zi din 6 comunitati rurale si municipiul Bacau unde fac diverse activitati extrascolare, beneficiaza gratuit de program de teme dar si alte programe educative si recreative (tabere, excursii, evenimente speciale, scoli de vara).

“Nu puteam ca tocmai de Craciun sa uitam de copiii de care avem grija tot anul. Cu ajutorul colaboratorilor nostri traditionali, am reusit si in acest an sa le pregatim cadouri frumoase care sa le aduca un strop de bucurie si caldura in aceasta iarna atat de grea. Zilele acestea angajatii si voluntarii FSC de pe teren infrunta nametii, uneori insotiti de masinile de dezapezire, pentru a face ca darurile sa ajunga la timp si in bune conditii la cei mici. Pe noi, cei de la FSC nimic nu ne poate opri sa fim alaturi de beneficiarii nostri atunci cand au nevoie de noi.”

Gabriela Achihai, presedinte FSC.

Mos Craciun a ajuns la beneficiarii FSC multumita angajatilor si voluntarilor de la: Europharm Distributie, Casa Judeteana de Pensii, Casa de Asigurari Sociale, Tribunalul Bacau, Curtea de Apel Bacau, Baroul Avocatilor Bacau, DGASPC, Consiliul Judetean Bacau, Dedeman, Gradinita Magic English, Gradinita Romano-Americana, Gradinita Lizuca, Fast Track Kids, Farmafil, Aliantz Tiriac, Ropharma, Auto Moto Invest, Pambac, BRD Group Societe Generale, Raiffeisen Bank, Credit Europe Bank, Selgros Bacau, TCE Logistic, Grafit Invest, Liceul Catolic Bacau, altor zeci de persoane din Bacau. Le multumim tuturor si, in numele tuturor beneficiarilor organizatiei le uram Sarbatori Fericite si un An Nou cu multe impliniri si satisfactii!

Ionut Chirita,
Coordonator fundraising & PR

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...