sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Sfaturi pentru un sunet...

   Configurarea unui sistem de sunet frumos este unul dintre acele lucruri care pot...

Cum a fost inventat...

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a căldurii și de control al umidității...

Sfaturi de la Europol...

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii....

Cum să vă îmbrăcați...

Cel mai important lucru de reținut este că stratificarea este cel mai eficient...
AcasăCulinarMușchi de porc...

Mușchi de porc reciclat în sos roșu

De cum se intră în noul an, cei mai se curajoși urcă pe cântar. Și după ce coboară încep să-și planifice activitățile: de luni merg la sală; de luni nu mai mănânc decât verdețuri și salate; de luni nu mai beau alcool (decât la ocazii). Odată planificarea făcută, aranjată frumos, postată pe FB sau Insta, ca să vază și prietenii câtă hotărâre, determinare, fermitate și alte sinonime zac în tine, deschizi ușa frigiderului. Burdușit cu tot ce a mai rămas de la anterioarele festinuri (Crăciun, Sf. Ștefan, Revelion, Sf. Vasile și ce-o mai picat printre ele). Te mai uiți odată pe planificarea abia întocmită, apoi te uiți din nou în frigider, mai arunci un ochi spre cântar și gata: ești total bulversat. Deja ești într-o polilemă, că și tri-lemă e puțin spus. Ce (te) faci? Le-ai împărți pe la rude, prieteni sau cunoștințe, dar majoritatea se află cam în aceeași situație; le-ai dona unui azil, dar nu ți le primește nimeni din motive de Sanepid; le-ai da celui care stă cu mâna întinsă la intrarea în biserică, dar știi foarte bine că respectivul nu acceptă decât cash. Pui în congelator (dacă mai ai loc) cele ce se pot congela, ca să le poți arunca mai târziu, însă tot nu se observă vreun progres semnificativ. Și atunci, te apuci de mâncat din nou ca spartul? În principiu da, dar ca să nu mănânci aceeași mâncare, o transformi în altceva. Adică reciclezi mâncarea.

213

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....