Mușchi de porc reciclat în sos roșu

De cum se intră în noul an, cei mai se curajoși urcă pe cântar. Și după ce coboară încep să-și planifice activitățile: de luni merg la sală; de luni nu mai mănânc decât verdețuri și salate; de luni nu mai beau alcool (decât la ocazii). Odată planificarea făcută, aranjată frumos, postată pe FB sau Insta, ca să vază și prietenii câtă hotărâre, determinare, fermitate și alte sinonime zac în tine, deschizi ușa frigiderului. Burdușit cu tot ce a mai rămas de la anterioarele festinuri (Crăciun, Sf. Ștefan, Revelion, Sf. Vasile și ce-o mai picat printre ele). Te mai uiți odată pe planificarea abia întocmită, apoi te uiți din nou în frigider, mai arunci un ochi spre cântar și gata: ești total bulversat. Deja ești într-o polilemă, că și tri-lemă e puțin spus. Ce (te) faci? Le-ai împărți pe la rude, prieteni sau cunoștințe, dar majoritatea se află cam în aceeași situație; le-ai dona unui azil, dar nu ți le primește nimeni din motive de Sanepid; le-ai da celui care stă cu mâna întinsă la intrarea în biserică, dar știi foarte bine că respectivul nu acceptă decât cash. Pui în congelator (dacă mai ai loc) cele ce se pot congela, ca să le poți arunca mai târziu, însă tot nu se observă vreun progres semnificativ. Și atunci, te apuci de mâncat din nou ca spartul? În principiu da, dar ca să nu mănânci aceeași mâncare, o transformi în altceva. Adică reciclezi mâncarea.

213

Continuarea, AICI.