luni 16 septembrie 2024

.

Câteva sfaturi pentru cei...

Încălzirea prin pardoseală poate suna ca un lux, dar este un mod practic...

Mașinile chinezești încearcă să...

Oamenii de afaceri ruși negociază cu omologii lor din țările BRICS pentru a...

VSH – ce trebuie...

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este rata la care celulele roșii din...

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...
AcasăCulinarMușchiuleț de Mangaliță...

Mușchiuleț de Mangaliță la tigaie

Dacă în urmă cu ceva vreme erau la modă porcușorii vietnamezi, pe motiv de puțină grăsime și lipsă de colesterol (o “nevinovată” minciună de marketing – orice produs de origine animală conține colesterol), iată că vine puternic un nou curent, promovat destul de agresiv, moda Mangalița. O rasă provenită din Ungaria, unde acest porc lânos este protejat prin lege și considerat ca făcând parte din patrimoniul național (sursa). Exagerările “nutriționiștilor” nu au limite, așa că dacă veți auzi despre porcul-somon ori despre uleiul de măsline cu patru picioare să știți că la Mangaliță se face referire.

101

Fiind o rasă de porc rezultată din încrucișarea cu mistrețul sălbatic și nefiind receptivă la hrănirea intensivă cu concentrate, Mangalița are o carne cu un aspect și un gust aparte. La gust aduce mai mult cu carnea de mistreț decât cu cea a porcului obișnuit și nici nu trebuie marinată precum vânatul. Deși cam cu 50% mai scumpă decât carnea de porc “clasică”, zic eu că merită s-o încercați. Și vă dau mai jos și o modalitate simplă de a pune în operă niște mușchiuleț de Mangaliță, în varianta “cină pentru doi”.

113

Vezi AICI continuarea: rețetă povestită și ilustrată pas-cu-pas.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....