duminică 6 octombrie 2024

.

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...

Tot ceea ce trebuie...

Majoritatea autovehiculelor diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule.Este posibil să fi...

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...

Importanța sportului pentru dezvoltarea...

Sportul joacă un rol esențial în dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Participarea...
AcasăCulinarMușchiuleț de porc...

Mușchiuleț de porc în bere brună la cuptor

Fiecare familie are propriile tradiții de Crăciun ori de Anul Nou. La noi, de vreo câteva decenii, în prima zi a anului, undeva pe la ora prânzului (GMT – 2h), frați, cumnați, soacre, uneori și fii & fiice + nepoți (nephews not grandchildren), vin să ne sorcovească.

 
DSC_2651 copy
 

Și “Sorcova Vesela!” se sfârșește (din nou) printr-o masă mare, plină cu bucate. Pe măsura trecerii anilor, m-am învățat ca să pregătesc cu un an înainte bucatele pentru masa respectivă. N-am avut reclamații pentru că le-am servit bucate din anul anterior (încă). Pentru ziua primă din ianuarie 2018 am pregătit, din timp, niște rulade furate de la alți bloggeri culinari (găsiți rețetele aici și aici), o mixtură de ciuperci cu sos de usturoi, nelipsitul Salam de Sibiu, precum și o friptură pretabilă la reîncălzire, a cărei modalitate de preparare am descris-o mai la vale, friptură bazată – în mare – pe ce-am comis aici. De deserturi s-a ocupat consoarta, deci nu mă bag. Am avut, evident și șampanie (alta decât cea pe care am destupat-o la trecerea dintre ani).

 
109
 

Articol integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....