7.8 C
Bacau

Mușchiuleț de porc în bere brună la cuptor

De stiut!

Fiecare familie are propriile tradiții de Crăciun ori de Anul Nou. La noi, de vreo câteva decenii, în prima zi a anului, undeva pe la ora prânzului (GMT – 2h), frați, cumnați, soacre, uneori și fii & fiice + nepoți (nephews not grandchildren), vin să ne sorcovească.

 
DSC_2651 copy
 

Și “Sorcova Vesela!” se sfârșește (din nou) printr-o masă mare, plină cu bucate. Pe măsura trecerii anilor, m-am învățat ca să pregătesc cu un an înainte bucatele pentru masa respectivă. N-am avut reclamații pentru că le-am servit bucate din anul anterior (încă). Pentru ziua primă din ianuarie 2018 am pregătit, din timp, niște rulade furate de la alți bloggeri culinari (găsiți rețetele aici și aici), o mixtură de ciuperci cu sos de usturoi, nelipsitul Salam de Sibiu, precum și o friptură pretabilă la reîncălzire, a cărei modalitate de preparare am descris-o mai la vale, friptură bazată – în mare – pe ce-am comis aici. De deserturi s-a ocupat consoarta, deci nu mă bag. Am avut, evident și șampanie (alta decât cea pe care am destupat-o la trecerea dintre ani).

 
109
 

Articol integral, aici.

- Advertisement -

Ultimele stiri