marți 21 ianuarie 2025

.

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Cei mai batrani Homo...

Se spune că românii sunt printre cei mai inteligenți oameni din lume,...

Brățările bărbătești: Moft sau...

În general, bărbații se împacă (vorba vine...) cu verighetele. Dacă încerci să-i atragi...

VSH – ce trebuie...

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este rata la care celulele roșii din...
AcasăCulinarMușchiuleț de porc...

Mușchiuleț de porc în cinci arome

Vin iarăși cu o friptură recomandată când aveți mai multe persoane la masă (de la 4 în sus), o friptură pe care o puteți pregăti din timp și care necesită doar încălzire. Uneori nici măcar atât, că merge și rece.

_115

Ușor picant și aromat, acest mușchiuleț de porc în cinci arome nu este o mâncare chinezească (sau chinese food cum îi zice pe la noi), însă iese din canoanele clasice ale bucătăriei autohtone.

_103<

Deși pare că durează mult “procesul de fabricație” (4 – 6 ore marinarea cărnii, alte 2 – 3 ore gătirea), în realitate aveți foarte puțin de lucru. Cartofii pentru garnitură îi puteți fierbe și curăța cu o zi înainte, după care îi lăsați la frigider până când îi dați la cuptor. Într-o jumătate de oră sunt gata de pus în blid.

_203

Am dat cantitățile pentru 4 – 6 porții, dar multiplicând corespunzător, puteți găti câți mușchiuleți vor mușchii voștri, cu condiția să vă încapă în cuptor. Mușchiuleții, nu mușchii. 😉

Articolul întreg, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....