Vin iarăși cu o friptură recomandată când aveți mai multe persoane la masă (de la 4 în sus), o friptură pe care o puteți pregăti din timp și care necesită doar încălzire. Uneori nici măcar atât, că merge și rece.
Ușor picant și aromat, acest mușchiuleț de porc în cinci arome nu este o mâncare chinezească (sau chinese food cum îi zice pe la noi), însă iese din canoanele clasice ale bucătăriei autohtone.
Deși pare că durează mult “procesul de fabricație” (4 – 6 ore marinarea cărnii, alte 2 – 3 ore gătirea), în realitate aveți foarte puțin de lucru. Cartofii pentru garnitură îi puteți fierbe și curăța cu o zi înainte, după care îi lăsați la frigider până când îi dați la cuptor. Într-o jumătate de oră sunt gata de pus în blid.
Am dat cantitățile pentru 4 – 6 porții, dar multiplicând corespunzător, puteți găti câți mușchiuleți vor mușchii voștri, cu condiția să vă încapă în cuptor. Mușchiuleții, nu mușchii. 😉
Articolul întreg, AICI.