miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarMușchiuleț de porc...

Mușchiuleț de porc în crustă de mirodenii

_113-copy

Dacă v-a plăcut acest mușchiuleț de porc învelit în bacon și dat la cuptor, pe acesta, marinat în bere brună (și nu numai) și apoi căptușit cu varii mirodenii și copt înăbușit în cuptor o să-l adorați. Trebuie însă să vă înarmați cu răbdare: marinarea durează măcar patru ceasuri (deși ideal ar fi să lăsați mușchiuleții la marinat, peste noapte, la frigider), iar cuptorizarea încă vreo două, două și ceva. Având în vedere produsul finit, eu zic că merită așteptarea și efortul depus. Părerea mea.

_114

Pe lângă doi mușchiuleți de porc (aceia fusiformi care își fac veacul pe lângă coloana vertebrală a guițătorului), mușchiuleți care bat cam la o jumătate de kil’ bucata, vă mai trebuie o marinadă pe bază de bere brună (lista completă a ingredientelor, inclusiv ingredientul secret, o găsiți mai la vale), un amestec uscat de mirodenii pentru crustă și un sos de glazurat, pe care o să-l folosiți mai pe la sfârșitul epopeii.

_117

Articol integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....