Mușchiuleț de porc în crustă de mirodenii

_113-copy

Dacă v-a plăcut acest mușchiuleț de porc învelit în bacon și dat la cuptor, pe acesta, marinat în bere brună (și nu numai) și apoi căptușit cu varii mirodenii și copt înăbușit în cuptor o să-l adorați. Trebuie însă să vă înarmați cu răbdare: marinarea durează măcar patru ceasuri (deși ideal ar fi să lăsați mușchiuleții la marinat, peste noapte, la frigider), iar cuptorizarea încă vreo două, două și ceva. Având în vedere produsul finit, eu zic că merită așteptarea și efortul depus. Părerea mea.

_114

Pe lângă doi mușchiuleți de porc (aceia fusiformi care își fac veacul pe lângă coloana vertebrală a guițătorului), mușchiuleți care bat cam la o jumătate de kil’ bucata, vă mai trebuie o marinadă pe bază de bere brună (lista completă a ingredientelor, inclusiv ingredientul secret, o găsiți mai la vale), un amestec uscat de mirodenii pentru crustă și un sos de glazurat, pe care o să-l folosiți mai pe la sfârșitul epopeii.

_117

Articol integral, aici.