Muzeul Satului din București, gazda unei inedite expoziții a tinerilor elevi comăneșteni

muzeul-satului-bucuresti

În Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” din București, va avea loc joi, 9 iunie, cu începere de la ora 12.00, vernisajul expoziției de artă plastică ,,Miniaturi în culoare”, organizată de Asociația Cultural – Științifică „Dimitrie Ghika-Comănești”, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești, Centrul de Informare Europeană „Europe Direct Comănești”, Biblioteca orașului Comănești şi Primăria orașului Comănești.

Lucrările ilustrează monumente istorice, chipuri, peisaje naturale sau abstracte, elemente naturale – fluturi, flori, pictate pe cutii de chibrituri.

Prezentarea miniaturilor este realizată în colaje pe aceeaşi temă, a  6×7 cutii de chibrituri într-o manieră atractivă, originală şi plină de culoare care te îmbie să descoperi desen după desen dintr-o multitudine ordonată, într-o măiastră expunere a elevilor colegiului comăneștean și a membrilor Asociației Cultural – Științifice „Dimitrie Ghika-Comănești”.

,,Expoziția este o provocare atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi, reprezentând o lecţie de originalitate şi creativitate”, a declarat curatorul expoziției, Lavinia Misăilă, profesor la Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Ghika” Comănești și președinte al Asociației Cultural-Științifice ,,Dimitrie Ghika-Comănești”.

Afis Miniaturi in culoare (1)

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 9 – 19 iunie 2016, între orele 10.00 – 18.00, în Sala de Sticlă, Șoseaua Kiseleff nr. 30. Informații suplimentare, la tel. 021 317 91 03/ int.178.
Acum 80 de ani, în ziua de 17 mai 1936, era inaugurat la Șosea, Muzeul Satului Românesc, în prezența conducătorilor ţării si a celor mai importante personalităţi ale vremii.

Satul era adus la București după mai bine de 10 ani de cercetări aprofundate în peste 600 de localități din România interbelică. Inițiativa vizionară a lui Dimitrie Gusti de a aduce ,,veșnicia satului românesc” la București a fost omagiată în cadrul manifestărilor dedicate Aniversării Muzeului, desfășurate sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în perioada 16 – 22 mai 2016.
(Sursa: www.muzeul-satului.ro, prof. Lavinia Misăilă)

Romulus Dan BUSNEA