duminică 23 iunie 2024

.

WSHTF – Ghid de...

Nu știți de la ce vine WSHTF, nu-i așa? E acronimul de la...

Câteva idei pentru a...

Cu toții visăm la o piele impecabilă, strălucitoare, dar cu produsele noi care...

Rolul vital al asigurărilor...

Într-o lume în continuă schimbare și adesea imprevizibilă, asigurările au evoluat dincolo de...

Ce este, de fapt,...

Citii un anunț de angajare și totul pare normal (responsabilități și cerințe), până...
AcasăCoolturaNadia Comaneci invită...

Nadia Comaneci invită copiii să facă sport

Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică Nadia Comăneci îi invită copiii să facă sport în cadrul proiectului Hercules desfăşurat pe timpul vacanţei şcolare de Ministerul Sportului.

“Sportul înseamnă sănătate şi distracţie. Dragi copii, haideţi să transformăm vacanţele şcolare în vacanţe pline de sport şi distracţie! Proiectul Hercules vă aşteaptă să deveniţi şi voi mici campioni”, este mesajul Nadiei Comăneci, conform unui comunicat de presă al Ministerul Sportului remis, miercuri, AGERPRES.

Ministrul Eduard Novak i-a mulţumit Nadiei Comăneci pentru îndemnul adresat copiilor să facă sport pentru sănătatea lor. “Îi mulţumesc Nadiei pentru sprijinul acordat proiectului Hercules. Fiecare copil trebuie îndrumat către o viaţă activă şi sănătoasă prin sport. Fiecare copil poate deveni campion. Hai la sport!”, a afirmat Novak.

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare, în perioada 25 iulie – 19 august, proiectul “Hercules” prin care va oferi elevilor cu vârste între 6 şi 14 ani cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline. Pentru această primă ediţie a proiectului, care va fi dezvoltat şi permanentizat pe durata vacanţelor şcolare, 32 de direcţii judeţene, precum şi Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, sunt implicate cu toate resursele pe care le deţin, în dorinţa de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

Disciplinele sportive pe care elevii le vor putea învăţa şi practica în cadrul acestui proiect sunt: rugby, scrimă, atletism, nataţie, baschet, gimnastică aerobică, artistică şi ritmică, tir cu arcul, karate, badminton, tenis de masă, handbal, arte marţiale, orientare, ciclism, triatlon, dans sportiv, kaiac-canoe, volei, tenis de câmp, hochei pe gheaţă, judo, patinaj role, lupte, fotbal şi minifotbal, baseball, taekwon-do ITF şi şah.

Cursurile de iniţiere vor fi susţinute de peste 160 de antrenori cu experienţă de la nivel local, în patru serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi.

Resursele materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a proiectului sunt puse la dispoziţie de Ministerul Sportului, care a alocat şi va distribui în acest sens către direcţiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Proiectul se bazează şi pe o serie de colaborări instituţionale la nivel local, încheiate între direcţiile judeţene de sport şi diferite structuri care vor susţine buna desfăşurare a cursurilor şi pregătirii, în condiţiile unei depline siguranţe.

Alături de Bucureşti, judeţele care vor derula în această vară proiectul “Hercules” sunt: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

Organizatorii îşi propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie şi vor participa la cursurile de iniţiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite şi să se îndrepte şi către performanţă, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...