Nadia Comăneci, jurat în Marea Britanie

NC 1

Celebra sportivă din Onești a debutat la sfârșitul săptămânii trecute în calitate de jurat-șef, în emisiunea ,,Tumble”, realizată de BBC. Este vorba despre un show de gimnastică și acrobație, la care participă celebrități din Marea Britanie care aspiră la o notă 10, asemenea marii gimnaste, care, în urmă cu 38 de ani, la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), a învins fără drept de apel computerul olimpic.

Potrivit Mirror. co. uk, ediția online a celebrei publicații britanice ,,The Daily Mirror”, ,,Nadia este o legendă în cercurile gimnasticii, dar pentru privitorul obișnuit al show-ului de sâmbăta seara, ea poate fi un personaj nou”.

Publicația online oferă cititorilor britanici toate informațiile necesare despre legenda olimpică de renume mondial, inclusiv indicații despre cum se pronunță numele ei.

Celebrități

La prima emisiune a acestui inedit spectacol de televiziune, zece concurenți au încercat deja să se facă remrcați în fața exigentului juriu, recenziile fiind împărțite: ,,În timp ce unii critici au fost de părere că show-ul nu s-a remarcat prin nimic deosebit, fiind complet lipsit de imaginație, unele păreri mai optimiste au prezis că va căpăta forță și încredere pe parcurs”, menționează sursa citată. Printre concurenți se numără o serie de artiști precum cântăreața Sarah Harding, actorii Emma Samms și Peter Duncan sau pugilistul Carl Froch. Alături de Nadia, din juriu mai fac parte câștigătorul emisiunii ,,Dansez pentru tine”, Louis Smith, fostul gimnast englez Craig Heap și artistul acrobat Sebastien Stella.

Show-ul va fi prezent pe micile ecrane timp de șase săptămâni.

Nadia Elena Comăneci (n. 12 noiembrie 1961, Oneşti, jud.Bacău) este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur și considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX, fiind numită și ,,Zeița de la Montreal”, întrucât a fost prima gimnastă a epocii moderne care a luat prima notă de 10, repetată de șapte ori în cadrul unui singur concurs, și acela olimpic! Este totodată, primul sportiv român inclus în memorialul International Gyimnastics Hall of Fame.
Romulus Dan BUSNEA