duminică, septembrie 24, 2023

Ce este și cum funcționează o pompă submersibilă

O pompă submersibilă este un dispozitiv care...

“Nebunito”, trupa de clowni formata din cinci liceeni

Yin&Young"Nebunito", trupa de clowni formata din cinci liceeni
- Advertisement -

Cinci elevi din Bacau si-au facut trupa de clowni si cauta acum contracte. Pot anima petreceri, nunti, botezuri, cumetrii, zile de nastere si alte evenimente

Trupa se numeste “Nebunito” insa nu este doar un grup de clowni, spune Iosif Tulbure (Bubu). “Noi, pe langa colegi, suntem si niste foarte buni prieteni. Acest fapt ne da plusul pe care nu multi clowni il au: posibilitatea de a crea “free style”. De multe ori improvizam pe scena pentru ca ne intelegem din priviri”.

Cum a inceput

“Ideea de ‘Nebunito’ a inceput intr-o seara cand stateam de vorba iar unul dintre noi a lansat ideea. Initial toti cinci eram putin dezorientati. Ne cunoastem intre noi de vreo patru-cinci ani, dar trupa a luat nastere acum o luna. Toate materialele cu care lucram sunt facute de noi” – mai spune Iosif.

Au invatat totul de pe YouTube si n-au vrut sa cumpere nimic pentru ca realizarea materialelor pe care le folosesc in spectacole i-a apropiat si mai mult. Nu au fost ajutati material de nimeni, insa au simtit o sustinere morala din partea foarte multor persoane, de la parinti pana la oameni pe care i-au vazut o singura data.

Cei cinci magnifici

Trupa Nebunito este formata din cinci membri: Iosif Tulbure, care jongleaza cu poiuri, Alin Adam si Ieremia Cosa, care jongleaza cu popice, Catalin Sociu, care se ocupa de beat box si diabolo, precum si din Ionut Ciubotaru, cu mingile. “In mare avem acelasi temperament, glumim mereu, facem haz de fiecare lucru si, mai ales, ne acceptam in grup asa cum suntem”, puncteaza Iosif Tulbure. Trupa nu are nici sef, toate deciziile fiind luate in grup.

Baietii se antreneaza pe unde pot si uneori starnesc reactii ciudate. “Pentru Balul Bobocilor de la Alecsandri am facut repetitii intr-un parc si in spatele unui bloc, iar pentru Hobby Fest nu am facut nici o repetitie. E interesant cand vezi ca lumea se uita ciudat la tine cand esti machiat in clown. Pe noi ne amuza, ba chiar facem glume pe seama unuia sau altuia” – spune Iosif.

Alin Adam: Merge foarte bine cu scoala si se ridica foarte mult – olimpiade si concursuri nationale, canta la chitara. Are 18 ani este la liceul Gheorghe Vrinceanu, isi calculeaza foarte bine timpul.

Ionut Ciubotaru: Pe langa clownerie stie sa faca si cateva trucuri de magie. Joaca si volei, canta la chitara si orga, are 16 ani este in Karpen si este mai sensibil, dar, de obicei, are simtul umorului in el

Ieremia Cosa: Umbla de obicei foarte mult la calculator, are experienta si cunostinte de TIC, are 16 ani, este in Liceul Catolic Sf Iosif. Face ceea ce-si propune, este o persoama care isi impune punctul de vedere.

Catalin Sociu: Are o voce extraordinara. Face beatbox, canta la chitara, joaca teatru, are 14 ani (aproape 15), invata in liceul Catolic Sfantul Iosif, mentine spiritul grupului. Este o persoana care iubeste arta.

Iosif Tulbure: Ii place foarte mult si dansul (bboying), a facut teatru. Putin stresant cand vrea sa obtina ceva, se adapteaza usor la diferite situatii, are 15 ani si este din Liceul Catolic Sf Iosif.

Alte titluri