miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulNemulțumiri în Moinești...

Nemulțumiri în Moinești cu privire la noile piste de biciclete: “Investiții în urbanism” sau “Ineficiență vizibilă”?

Orașul Moinești se confruntă cu nemulțumiri din partea locuitorilor în legătură cu noile piste de biciclete recent construite pe strada principală. Ceea ce trebuia să fie o modernizare a infrastructurii urbane și o încurajare a mobilității durabile a devenit subiect de controversă în comunitate.

În timp ce șantierele pentru modernizarea străzii centrale au fost anunțate cu mare fast, rezultatul final a stârnit critici dure. Oamenii se plâng că pista de biciclete nou construită este desproporționat de mare, ocupând o parte semnificativă din strada principală. Delimitată de părți din plastic colorat, locuitorii se întreabă cu scepticism cât de rezistente vor fi aceste părți sub presiunea traficului auto.

“Este o adevărată ironie că pentru a promova mobilitatea ecologică s-a sacrificat o bună parte din lățimea străzii, lăsând spațiu redus pentru mașini”, a declarat un rezident furios. “În plus, pista imensă de biciclete este aproape goală în mare parte a timpului, făcându-ne să ne întrebăm dacă această investiție a fost cu adevărat necesară.”

În ciuda alocării considerabile de fonduri pentru acest proiect de modernizare, rezultatul pare să fie departe de a satisface așteptările. Nemulțumirile nu sunt doar legate de aspectul funcțional, ci și de aspectul estetic al noilor piste. Unii locuitori sunt dezamăgiți de aspectul lor “ieftin” și “neplăcut”, considerând că acestea nu se încadrează în imaginea pe care orașul o promova înainte de proiect.

În timp ce unii se întreabă dacă investiția în aceste piste de biciclete a fost bine cheltuită, alții pun sub semnul întrebării procesul decizional care a condus la această alegere. Cu toate că intențiile de a încuraja transportul alternativ sunt laudabile, o parte din comunitate se întreabă dacă o asemenea modificare a infrastructurii era cu adevărat necesară sau dacă existau alte soluții mai practice și mai bine adaptate la nevoile orașului.

În timp ce dezbaterea continuă în comunitate, edilii orașului Moinești sunt puși în fața unei provocări de a răspunde la nemulțumirile locuitorilor și de a găsi soluții pentru a îmbunătăți situația.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...