Nereguli descoperite de Protectia Consumatorilor la gradinitele cu program prelungit

Grădinițele cu program prelungit din județ au fost verificate de comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor din cauza unor plângeri venite din partea părinților. Din cele 29 de unități verificate, 17 au fost avertizate.

Inspectorii de la CJPC spun ca desi au fost aplicate doar avertismente, asta nu insemana ca vor inceta controalele iar acolo unde s-au gasit nereguli se vor face verificari amanuntite si nu exclud posibilitatea ca anumite unitati sa fie inchise.

Unul din cazurile care le-a atras atentia inspectorilor a fost cel de la Grădinița cu program prelungit Nr. 28, situată pe strada Carpați din Bacau, unde neregulile constatate ca urmare a plangerilor parintilor au fost numeroase.

Concret, spun inspectorii, s-a constatat ca lipseau retetele pentru prepararea meniurilor, cantarele nu erau verificate metrologic si, cel mai interesant, s-au gasit produse alimentare care au fost scoase din magazia de alimente, fara a exista, insa, o justificare.

“Întrucât deficiențele constatate sunt repetate, s-a hotărât efectuarea unui nou control într-un termen cât mai scurt și încheierea Actului de Control, pentru a fi siguri că aceste abateri vor fi remediate”, a declarat Alin Nastasa, seful CJPC Bacau.