vineri, septembrie 29, 2023

Ninsoarea de azi-noapte nu a facut probleme in judet

OrasulNinsoarea de azi-noapte nu a facut probleme in judet
- Advertisement -

In județul Bacău s-au semnalat ninsori pe arii extinse pe timpul nopții, stratul de zăpadă nou depusă fiind între 5-10 cm. Temperaturile în această dimineață înregistrau valori cuprinse între – 3 și – 5 °C. Cerul a fost în mare parte acoperit și nu s-au semnalat decât pe alocuri intensificări ale vântului.
Prefectul Claudiu-Octavian Șerban, în calitate de președinte al Comitetului județean pentru situații de urgență, a dispus, începând cu ora 22.00, constituirea comandamentului operațional pentru monitorizarea evoluției fenomenelor meteorologice periculoase și asigurarea condițiilor de trafic pentru siguranța cetățenilor.

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale din județ pe un carosabil acoperit cu un strat subțire de zăpadă. S-a acționat cu 18 autorăspânditoare cu lamă și 2 Unimog-uri pe timpul nopții și dimineții pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Sunt asigurate stocurile necesare de antiderapant și combustibil.

Nu au fost semnalate evenimente rutiere deosebite pe raza administrativ – teritorială a județului.
Pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, pe un carosabil acoperit cu zăpadă frământată sau bătătorită. S-a acționat și se acționează în continuare cu 14 autorăspânditoare cu lamă și 7 încărcătoare frontale pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Sunt asigurate stocurile necesare de antiderapant și combustibil.

In municipiile și localitățile județului deocamdată nu au fost semnalate probleme deosebite și funcționează în continuare cele 13 spații amenajate special pentru persoanele fără adăpost unde, în special pe timpul nopții, sunt asigurate condiții de cazare, hrană și asistență medicală celor aflați în dificultate. In cursul nopții care a trecut au fost cazate 27 persoane la centrul din Bacău și 5 la cel din Moinești.

Nu au fost semnalate în județ alte probleme deosebite cu privire la furnizarea utilităților publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

Pentru perioada următoarelor 24 ore cerul va fi local noros, ninsorile vor înceta, vântul va sufla slab dinspre sud și temperaturile vor fi în creștere spre amiază.

Având în vedere prognoza meteo favorabilă din următoarea perioadă, comandamentul operațional a fost dezactivat în această dimineață, începând cu ora 09.00.

Carmen Cioltan
purtător de cuvânt – Instituţia Prefectului judeţului Bacău

Alte titluri