sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăYin&YoungNoaptea magica a...

Noaptea magica a Sanzienelor

Sarbatoare veche, reminiscenta a unui cult geto-dacic al Soarelui, Sanzienele sunt inca respectate. Se spune ca Sanzienele sunt fete foarte frumoase, zane bune, care, prin dansul lor, dau puteri magice florilor si buruienilor.

Noaptea de 23 spre 24 iunie e una fermecata, in care zanele zboara deasupra holdelor dandu-le rod, pe deasupra caselor, dand rod femeilor maritate si vindecand bolnavii. Fetele culeg de pe camp flori de sanziene si impletesc cununi pe care le arunca apoi peste casa. Daca acestea lovesc sau se agata de horn, vestesc o cununie apropiata.

Ce se face

Fetele care vor sa se marite repede trebuie sa se spele cu roua, dupa un anumit ritual. In zori, din locuri necalcate de picior de om, babele strang roua Sanzienelor intr-o panza alba, noua, pe care o storc apoi intr-o oala noua. In drum spre casa nu vorbesc deloc si merg pe drumuri neumblate. Daca toate acestea sunt implinite, cine se spala cu roua Sanzienelor va fi sanatos si dragastos peste an.

Ce nu se face

Nu se spala.

Nu se coase.

Nu se matura.

Pentru ca Sanzienele se supara si aduc asupra-ti nenorocire daca nu le respecti sarbatoarea.

De citit!

Libraria Alexandria – gazda feminitatii romanesti

Marti, 24 mai, Libraria Alexandria din Arena Mall a fost gazda unei lansari de carte initiate de Monica Tatoiu: al doilea volum “Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti”.Evenimentul a avut loc intr-un cadru restrans, iar participarea, spre surprinderea multora...

In spiritul lui Bacovia de zilele Colegiului National “Gheorghe Vranceanu”

In perioada 26-27 mai ,Colegiul National “Gheorghe Vranceanu” implineste 50 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie vor avea loc activitati culturale si sportive la care sunt invitati sa participe toti elevii liceului impreuna cu profesorii lor. Aceste...