vineri 21 iunie 2024

.

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...

Ce trebuie să știm...

O yală magnetică este un dispozitiv de blocare care constă dintr-un electromagnet și...

Ce trebuie să știți...

Există gătitul la soba cu lemne, la mașina cu gaz metan, la reșoul...

Care ar fi cel...

De ani de zile, de cand am masina, una dintre problemele nerezolvate este...
AcasăOrasulNoi măsuri în...

Noi măsuri în contextul epidemiei de coronavirus

Conducerea Primăriei municipiului Bacău a aprobat noi măsuri care vor fi aplicate în pieţele din oraş, în staţiile şi mijloacele de transport, şi în spaţiile de joacă, pentru reducerea riscului de infectare cu virusul COVID-19, a declarat, vineri, edilulo Cosmin Necula.

Programul de funcţionare al pieţelor, în spaţiile aparţinând primăriei, va fi limitat, astfel încât acţiunile de dezinfecţie să înceapă la ora 18,30.

Va fi efectuată zilnic dezinfecţia mijloacelor de transport în comun la fiecare capăt de linie.

Spaţiile de joacă pentru copii vor fi închise între orele 18,00 şi 7,00, interval în care se va asigura dezinfecţia echipamentelor şi a mobilierului.

Va fi extinsă acţiunea de dezinfecţie la sediul primăriei şi la toate sediile instituţiilor subordonate.

Teatrul de Vară “Radu Beligan” şi Teatrul “Bacovia” îşi vor suspenda toate spectacolele.

Primarul Cosmin Necula va avea, vineri, o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari pentru a identifica persoanele vulnerabile din categoria de risc maxim, de peste 65 de ani, iar Poliţia Locală va contacta, în acelaşi sens, asociaţiile de proprietari.

Totodată, vor fi suplimentate echipele mixte formate din personalul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Poliţia Locală care monitorizează persoanele în vârstă şi persoanele cu dizabilităţi, pentru a verifica starea lor de sănătate şi pentru a le asigura, la nevoie, necesarul de alimente, produse de igienă şi medicamente.

Primăria va oferi soluţii la distanţă pentru ca populaţia să poată solicita şi obţine informaţii, documente, autorizaţii sau avize, prin alte mijloace decât prezentarea la sediile primăriei sau la instituţiile subordonate.

De asemenea, procesul de înscriere al copiilor la creşe se va desfăşura on-line.

Transportul către Spitalul Judeţean şi punerea în funcţiune a echipamentelor medicale din categoria ATI transferate de către primărie vor fi asigurate de administraţia locală.

“Dragi băcăuani, dincolo de aceste măsuri fac un apel la cei care vin din zonele afectate să respecte termenul impus de 14 zile de autoizolare. Este cea mai sigură metodă pentru a ne proteja pe noi şi pe cei dragi nouă de infectarea cu acest nou coronavirus”, a declarat Cosmin Necula.

Primăria Bacău a pus la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0234/984, disponibil non-stop, pentru ca cei interesaţi să poată solicita sprijin referitor la situaţia generată de COVID-19.

Un operator va prelua apelurile şi, în funcţie de problemele identificate, va anunţa Direcţia de Sănătate Publică sau va dispune soluţionarea de către echipajele Poliţiei Locale sau de către orice altă direcţie a municipalităţii.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...