vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversNoiembrie, o lună...

Noiembrie, o lună plină de evenimente culturale la Moinești

Pe tot parcursul lunii noiembrie, atât moineștenii cât și vizitatorii urbei vor avea posibilitatea să participe la o serie de evenimente culturale desfășurate sub egida ,,Moinești, viitor la timpul prezent”, în organizarea Primăriei Moinești.

Luna începe cu manifestarea „Aurul negru: Tradiții și continuitate în Moinești”, care este organizată de primărie și se desfășoară în perioada 1 – 3 noiembrie.

E vorba despre un simpozion dedicat istoriei explorării petrolului, însoțit de expozițiile permanente de fotografie „Moineștiul de altădată” și „Cronica exploatării aurului negru”, din holul Primăriei. Pe 1 noiembrie, de la ora 13, în sala de festivități va fi proiectat filmul „Patriarhii Aurului Negru”. Au fost invitați prof. dr. Vilică Munteanu, profesori-ingineri și liceenii din municipiu.

Între 6 și 10 noiembrie vor avea loc alte două evenimente: expoziția de artă fotografică „Ancestral și Actual pe plaiurile Moineștiului”, la Biblioteca Municipală, iar în sala de festivități, pe 8 noiembrie, ora 13, premiera filmului documentar „Cucuteni, o civilizație mai veche decât Mesopotamia”.
În perioada 15 – 19 noiembrie va fi organizată cea de a VII-a ediție a expoziției anuale de creație populară „Mâini de Aur” și premiera filmului documetar „Anotimpurile Satului” (15 noiembrie, ora 13).

Cele mai gustate momente vor fi, probabil, parada portului popular și spectacolul de cântece și dansuri al Ansamblului „Moineșteanca”, găzduit, pe 19 noiembrie, de la ora 17, de Centrul Cultural „Lira”. Toate manifestările fac parte din același proiect al administrației locale: „Promovarea Potențialului Turistic al municipiului Moinești.

În imaginile atașate pot fi vizualizate afișele cu programul complet al manifestărilor.

Text adaptat și actualizat de Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...