27.3 C
Bacau

Noiembrie, o lună plină de evenimente culturale la Moinești

De stiut!

Pe tot parcursul lunii noiembrie, atât moineștenii cât și vizitatorii urbei vor avea posibilitatea să participe la o serie de evenimente culturale desfășurate sub egida ,,Moinești, viitor la timpul prezent”, în organizarea Primăriei Moinești.

Luna începe cu manifestarea „Aurul negru: Tradiții și continuitate în Moinești”, care este organizată de primărie și se desfășoară în perioada 1 – 3 noiembrie.

E vorba despre un simpozion dedicat istoriei explorării petrolului, însoțit de expozițiile permanente de fotografie „Moineștiul de altădată” și „Cronica exploatării aurului negru”, din holul Primăriei. Pe 1 noiembrie, de la ora 13, în sala de festivități va fi proiectat filmul „Patriarhii Aurului Negru”. Au fost invitați prof. dr. Vilică Munteanu, profesori-ingineri și liceenii din municipiu.

Între 6 și 10 noiembrie vor avea loc alte două evenimente: expoziția de artă fotografică „Ancestral și Actual pe plaiurile Moineștiului”, la Biblioteca Municipală, iar în sala de festivități, pe 8 noiembrie, ora 13, premiera filmului documentar „Cucuteni, o civilizație mai veche decât Mesopotamia”.
În perioada 15 – 19 noiembrie va fi organizată cea de a VII-a ediție a expoziției anuale de creație populară „Mâini de Aur” și premiera filmului documetar „Anotimpurile Satului” (15 noiembrie, ora 13).

Cele mai gustate momente vor fi, probabil, parada portului popular și spectacolul de cântece și dansuri al Ansamblului „Moineșteanca”, găzduit, pe 19 noiembrie, de la ora 17, de Centrul Cultural „Lira”. Toate manifestările fac parte din același proiect al administrației locale: „Promovarea Potențialului Turistic al municipiului Moinești.

În imaginile atașate pot fi vizualizate afișele cu programul complet al manifestărilor.

Text adaptat și actualizat de Romulus-Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri