miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOpiniiEditorial  Noul marxism,...

  Noul marxism, Bramburica și apocalipsa climatică

Despre ideologia noului marxism am scris și cu alte ocazii, dar fenomenele care se desprind din aceasta continuă să ia amploare aproape nefiresc, dar atât de real…

Bramburica poate fi denumită orice persoană ce produce o brambureală (debandadă, deranj, dezordine, dezorganizare, haos, neorânduială, răvășeală, zăpăceală, conform dexonline.ro), uneori de o mare amploare, globală aș zice.

Corectitudinea politică, ideologia noului marxim, se bazează pe brambureala globală, care asociată cu nebăgarea de seamă, ignoranța și manipularea, duce la pierderea identității individului și supremația grupurilor minoritare, dar gălăgioase și agresive, care întotdeauna luptă în numele unei cauze. ,,Iar cei care refuză supunerea în faţa noilor dogme, printre care pot fi enumerate `toleranţa`, `diversitatea`, `nediscriminarea`, sunt etichetaţi corespunzător drept extremişti, retrograzi, habotnici, talibani, fanatici, homofobi, conspiraționiști, iar şirul epitetelor poate continua la nesfârşit. Diferenţa limpede între firesc şi nefiresc este complet blurată, iar sensurile noţiunilor răstălmăcite. Firesc ar fi să fim toleranţi cu abaterile de la normă, dar numai atunci când acestea nu au pretenţia să se substituie normei însăşi”, ne spune scriitorul Bogdan Munteanu, într-un excelent articol intitulat ,,Marxism și neomarxism” [variantă actualizată, 2019, inclusă în volumul ,,România 100 – veacul apocaliptic sub titlul ,,Stafia marxismului și marșul ei prin istorie”.]

Iar referitor la aceeași ideologie, ar trebui să mai adăugăm că libertatea cuvîntului şi dreptul la opinie separată, împotrivirea, critica sau refuzul sunt interzise în mai toate cicumstanțele şi sancţionate cu excomunicarea. ,,Dar ceea ce se va impune apoi cu pumnul de fier al intoleranţei sunt dogmele noii religii (neomarxismul sau marxismul cultural, prin ideologia sa, corectitudinea politică, n. a. ), care impun acceptarea, dacă se poate din convingere, dacă nu, de teama represaliilor, a principiilor acesteia. Scopul ei îl constituie în cele din urmă convertirea în masă prin propagandă şi monopol ideologic asupra conţinuturilor educaţiei şcolare, asupra mass-mediei etc. Direct spus, spălarea creierelor şi crearea unui om lipsit de identitate şi transcendenţă. Şi mai direct spus, acesta a fost în fond exact scopul comunismului. Care a eşuat doar pentru că a folosit mijloace nepotrivite în atingerea lui, iar acum încearcă să se reinventeze şi să-şi atingă ţelul pe alte căi”, mai spune Bogdan Munteanu.
Noul marxism promovează în continuare ideea de bază a doctrine comuniste, potrivit căreia societatea prin acţiunile ei poate schimba conştiinţa umană în profunzime, modelând-o în conformitate cu scopurile dorite, un țel care astăzi nu mai este obligatoriu să fie atins pe cale violentă, ci dimpotrivă, poate fi obținut în mod pașnic, democratic.

Și uite-așa se desfășoară astăzi, ample și sofisticate campanii globale de propagandă, al căror scop este ,,schimbarea sistemului”, ,,revoluționarea” ordinii normative sociale și morale, adică schimbarea ei din temelii. Acestea produc adevărate fenomene sociale și culturale, prin exacerbarea mișcărilor feministe, sexiste, ecologiste ș.a.m.d.

Printre acestea, mult cunoscuta și trâmbițata chemare globală la luptă pentru salvarea planetei, susținută cu ardoare de școlărița suedeză Greta Thunberg, a bulversat, a bramburit o bună parte a mediului social și politic mondial. Pentru că a creat emoție, empatie, pentru că s-a adresat pe un ton agresiv, cu cerințe imediate, unei adunări a ONU.

Aș dori să precizez că nu sunt împotriva semnalelor de alarmă pe care le trag personalități ale științei și culturii mondiale cu privire la marile probleme ale umanității (mai puțin acest copil, care de-abia începe să realizeze realitatea înconjurătoare), ci doar atunci când ele frizează normalitatea, când exagerează și forțează interpretările sau studiile științifice dintr-un domeniu saul altul, când prin manipulări abjecte încearcă să impună maselor o nouă ideologie, o nouă paradigmă, un alt stil de viață, sărind peste valorile morale și creștine care ar trebui să ne călăuzească pașii, viața. Și când, scopul lor suprem îl constituie controlul total asupra societății.

Căci interesul adepților noilor ideologii, autointitulați progresiștii noului veac este în primul rând unul de natură politică și socială, întru schimbarea de care am vorbit în rândurile de mai sus.

Și atunci se folosesc de tot felul de marionete, paravane solide, în spatele cărora păpușarii își văd de interesele lor.

Păi, dacă ar fi să luăm în seamă disperarea din discursul Gretei și somația adresată politicienilor lumii, potrivit căreia dacă nu se acționează imediat ne vom afla în fața unei iminente apocalipse climatice, ar cam trebui să ne facem bagajele, sau mai bine, să luăm atitudine, să ne reinventăm, să luptăm, să schimbăm lumea… Și totuși: ,,A văzut cineva oameni de știință care să fie cuprinși de o asemenea disperare existențială? Cu toate că semnalele de alarmă vin de fapt de la ei. Nu, pentru că aceștia … vor să-și trăiască viața, sperând poate și la cununa de lauri acordată `salvatorilor planetei`. Se gudură în fața oricui le oferă mălai și faimă. Ei primesc fonduri generoase pentru ca rezultatele cercetărilor lor să se plieze pe agenda politică a sponsorilor. Le convine să fluture amenințarea, dar pe de altă parte să o lungească cât mai mult, pentru ca proiectele lor să continue să beneficieze de finanțare. Dacă ne-ar paște apocalipsa climatică în următorii 10 ani, nu le-ar mai păsa lor de astfel de amănunte, de bani și de lauri, ci ar fi primii care ar ieși disperați în fața întregii lumi, înaintea Gretei și a adolescenților care o idolatrizează. De fapt, ei lansează avertismente catastrofice în care în mod evident nu cred pe de-a întregul.

Ei știu că teoria lor nu e 100% dovedită, că există și obiecții semnificative, pe care le-ar dori cenzurate și marginalizate”, se arată în articolul ,,Catastrofa climatică: apocalipsa unei religii seculare”, semnat de același Bogdan Munteanu, foarte bine fundamentat și documentat, pe care vi-l recomand spre citire și analiză.

Teoria încălzirii globale, ca și toate celelalte teorii alarmiste legate de fenomenele climatice sunt doar niste instrumente/pretexte menite să provoace mari transformări social-politice și economice la scară planetară, să dezvolte și alte ramuri ale industriei și tehnologiei de vârf, care le vor înlocui pe cele vechi, tradiționale. Dar cu ce costuri de resurse umane și energetice?

În toamna anului trecut, peste 500 de oameni de știință din întreaga lume au redactat și semnat o scrisoare adresată Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, intitulată ,,Nu există o urgență climatică”, în care se arată că încălzirea climei are atât cauze naturale cât și antropogene, iar faptul că ne aflăm într-o perioadă de încălzire, nu e ceva cu totul ieșit din comun, întrucât astfel de faze au mai existat în istoria omenirii. ,,În plus, această încălzire este mult mai lentă decât s-a prognozat, modelele folosite pentru a determina evoluţia climei fiind inadecvate, datorită influenţei exagerate pe care o atribuie factorului CO2. Pentru această perioadă de încălzire globală în care ne aflăm nu există nicio evidenţă statistică a unei frecvenţe sporite a dezastrelor naturale ca uragane, inundaţii sau secete. Aşadar nu avem de-a face cu nicio urgenţă climatică, iar ţelurile propuse pentru o decarbonizare totală până în anul 2050 sunt nerealiste şi nocive”, se mai arată în documentul menționat. Despre acest aspect nu s-a vorbit prea mult în mass-media, iar reprezentanți ai curentului ecologist au ținut sub tăcere punctul de vedere al oamenilor de știință, nu puțini la număr, care au respins categoric tezele ,,alarmiștilor”.

Și ce să vezi? În 2009, după ce serverul institutului britanic de climatologie CRU  (Climate Research Unit) a fost spart, au ieșit la iveală o serie de fișiere, inclusive schimburi de e-mail-uri între cercetători din domeniul climei, care au dezvăluit printre altele că datele pentru realizarea celebrei curbe a temperaturii globale au fost manipulate! Adică au fost date indicații referitoare la metodele recomandate, pentru a manipula favorabil rezultatele modelărilor prin „micșorarea temperaturilor măsurate în trecutul mai îndepărtat și creșterea celor înregistrate mai recent pentru a da impresia unei încălziri accentuate”.

Iar asta nu e tot. Sunt sute, chiar mii de studii care demontează teoria schimbărilor climatice.

,,Într-adevăr, teoria oficială `Climate Change` respectă regulile de bază ale propagandei, aceea de a da impresia că oferă argumente, evidențe, pentru teoria respectivă, aducînd în discuție chestiuni cu care majoritatea oamenilor nu sunt familiari, care par să ofere argumente irefutabile pentru concluziile avansate. Iar succesul este garantat pentru că majoritatea oamenilor nu au interesul, înclinarea, răbdarea, să analizeze în detaliu faptele, evidențele, să-si pună întrebări, așa că pleacă de la idea rezonabilă de a accepta ceea ce toată lumea consideră a fi adevărat. Problema este aceea că dacă ne confruntăm în mod real cu schimbări climatice, ceea ce pare să fie adevărat, chiar dacă amploarea acestora este exagerată, atunci comunitatea internațională ar trebui să se concentreze pe măsuri realiste mai degrabă decît pe atingerea unor ținte iluzorii de „decarbonizare” care oricum nu pot împiedica fenomene asupra cărora, dacă ne raportăm la istoria geologică a Planetei, nu avem nici un fel de control”, afirma profesorul, publicistul și expertul media, Alexandru Lăzescu, în articolul intitulat ,,Cultul Schimbărilor Climatice și apostolii săi”, extreme de interesant și la fel de bine documentat.

Așadar, propun susținătorilor oricăror teorii de acest gen, cumpătare și cugetare. Iar pentru cei care au interes să le promoveze, să nu-i mai amestece pe cei tineri și chiar foarte tineri, în propaganda lor manipulatoare.

Cred că decât să vorbim despre lucruri care se vor întâmpla peste 50 de ani sau niciodată, mai bine să luăm atitudine și să luptăm împotriva transformării României într-o groapă de deșeuri, împotriva justiției nedrepte și a statului paralel, înlocuirii și elimiminării treptate a religiei și a valorilor spirituale ale poporului român, împotriva promovării homosexualismului și lesbianismului, consumului și traficului de droguri, pornografiei, proxenetismului și traficului de persoane, extremismului și violențelor de orice fel, desființării familiei tradiționale, migrației excesive, informării și manipulării prin fake news-uri. Iar lista poate continua…

Pentru a avea o viziune mai clară asupra celor prezentate rezumativ, vă propun să accesați materialele la care am făcut referire și care s-au constituit ca surse, la: https://www.rostonline.ro/2018/05/marxism-si-neomarxism/, https://www.activenews.ro/stiri-mediu/Catastrofa-climatica-apocalipsa-unei-religii-seculare-158130 și http://www.contributors.ro/editorial/cultul-schimbarilor-climatice-%C8%99i-apostolii-sai/

https://www.youtube.com/watch?v=peoUyJxqXWI – TrinitasTV – Credință și Cultură. Falsificarea omului prin ideologie (25.03.2018)

Romulus-Dan BUSNEA

 

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...