NOUTĂȚI LA SPITALUL DIN MOINEȘTI

Bex 1

Unul dintre spitalele cu cel mai rapid nivel de modernizare înregistrat la nivelul întregii țări în ultimii ani, este cel din municipiul Moinești. În urma procesului de acreditare a unităților sanitare cu paturi de pe teritoriul României demarat în 2011 de către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), au fost înscrise 459 de spitale, dintre care 74 unităţi sanitare private. Spitalul Municipal de Urgență Moinești (SMU) a fost primul spital acreditat din județul Bacău și printre primele patru din țară, ca rezultat al creșterii calității actului medical, permanentei perfecționări și instruiri în domeniul noilor tehnologii medicale.

Investiții

SMU Moinești a devenit una din cele mai mai dotate unităţi medicale atât din zona judeţelor Moldovei cât și din țară. Printre proiectele implementate se numără achiziţionarea unui computer tomograf în valoare de 1,2 milioane euro, asigurarea de aparatură medicală la standarde europene în toate secţiile, numai în 2013 reuşindu-se, din fonduri locale, dotarea Secţiei de anestezie şi Terapie Intensivă cu aparatură în valoare de peste 500.000 de euro, precum şi a două săli de laparoscopie. De asemenea, au fost finalizate lucrările de îmbunătăţire a aspectului interior al spitalului, precum şi modernizarea Compartimentului de Primire Urgenţe. Recent, au fost inaugurate alte două investiții majore realizate cu sprijinul Primăriei Moinești, CJ Bacău și Petrom, respectiv un Compartiment de recuperare medicală cardiovasculară (1,2 milioane lei) și un heliport pentru elicopterele SMURD (aprox. 1 milion lei). Tot la SMU Moinești a fost realizată extinderea și modernizarea sălii de kinetoterapie, obiectiv cu finanțare din veniturile proprii ale spitalului, care a costat peste 550.000 lei, o astfel de dotare regăsindu-se doar în Spitalul ,,Monza – Centrul Cardiovascular” din București.

Bex 2

Evenimente

SMU Moinști s-a specializat și în organizarea și susținerea unor evenimente de marcă ale lumii medicale, unul dintre acestea fiind ,,Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinești”. Conducerea spitalului a anunțat că anul acesta, manifestarea aflată la cea de a IX-a ediție se va desfășura în perioada 17 – 19 iulie 2014, la Moinești și Slănic-Moldova.

,,Manifestarea va oferi unui număr semnificativ de medici din ţară şi străinătate oportunitatea ideală de a-şi expune rezultatele activităţii profesionale şi de cercetare, de a afla ultimele noutăţi şi tendinţe în domeniul lor de expertiză, precum şi de a face schimb de experienţă cu ceilalţi participanţi. Continuând tradiţia ultimilor ani, vor avea loc, de asemenea, demonstraţii operatorii în premieră ce vor putea fi urmărite în direct în mai multe locaţii, printr-un sistem de transmisie video. Anul acesta avem plăcerea de a organiza un Workshop de Oncogenetică cu participarea Departamentului de Oncogenetică din cadrul UMF ,,Gr. T. Popa” Iaşi, precum şi sesiuni speciale dedicate medicilor de familie, medicilor rezidenţi. Vă invit să fiţi alaturi de noi şi în acest an, cu convingerea că manifestarea va răspunde din nou aşteptărilor dumneavoastră. Avem acțiuni încurajatoare în ceea ce privește deschiderea de noi colaborări cu colegi medici de diferite specialități din țară și străinătate, sperând astfel să obținem rezultate remarcabile și cazuri abordate corect și complet. De asemenea, nu întrerupem eforturile de a deveni centru de pregătire pentru medicii rezidenți precum și pentru asistenții medicali cu studii superioare. Le mulțumesc, din nou, tuturor partenerilor noștri care continuă să ne susțină în eforturile noastre de a asigura pacienților servicii medicale diverse și de înalt profesionalism ”, a declarat dr. Adrian Cotîrleț, managerul SMU Moinești.

Bex 3

Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti a ajuns în anul 2013, cea mai importantă instituţie în asigurarea asistenţei medicale pentru locuitorii municipiului şi a zonei de N-V a judeţului Bacău (aproximativ 186.000 de persoane).

ROMULUS DAN BUSNEA