joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateNoutăți pe agenda...

Noutăți pe agenda Festivalului de blues de la Dărmănești

În baza turistică subterană din Salina Târgu-Ocna a avut loc zilele trecute, prima probă de sunet, în fapt, o avanpremieră la concertul de blues ,,Salt and Blues”, care se va desfășura anul acesta în cadrul Festivalului Internațional de Blues ,,Open Air Blues în the garden festival”, ediția a 2-a, Dărmănești, 27 – 29 august 2021.

În sala de spectacole ,,Florin Piersic”, la 240 metri sub pământ, în pântecele muntelui de sare de la Târgu-Ocna, Vali ,,Sir Blues” Răcilă a susținut un minirecital, într-o acustică desăvârșită, cu efecte care fac ca spectatorii să se simtă într-o altă dimensiune. Concertul ,,Salt and Blues” va fi o altă premieră a festivalului, dar și primul de acest gen care se desfășoară într-o mină de sare din România.

,,Nu ne-am propus să devenim nici `cel mai mare`, nici `cel mai important` festival din galaxie, dar ne dorim din tot sufletul să putem realiza un concept inedit, unul premium, care să îmbine cultura muzicală, cultura gastronomică și mișcarea în aer liber, cu tradițiile și obiceiurile Văii Trotușului. Este un concept menit să integreze oamenii care vin să exploreze această minunată zonă și să-i descopere autenticitatea, unicitatea și frumusețile naturale, să se simtă pentru câteva zile că aparțin locului și comunității”, a afirmat Marius Diaconescu, inițiatorul și managerul general al festivalului. ,,Blues in the garden este despre conectare prin muzică, despre eliberarea de dopamine și trăirea momentului prezent, care oferă corpului, o stare de bine și crează amintiri pline de emoție, numai bune de păstrat toată viața”, a mai spus Marius Diaconescu.

Festivalul de blues de la Dărmănești este parte integrantă a proiectului ,,Trotuș Valley – Come on, visit!”, care are ca principal scop promovarea și dezvoltarea turismului pe întreg arealul Văii Trotușului, cu sloganul ,,Vino să ne cunoști oamenii, locurile și tradițiile!”

Într-un peisaj de vis, în Dărmănești, la ,,Porțile Nemirei”, la sfârșitul lunii august se vor reuni nume de prim rang ale blues-ului european și american, într-un festival grupat pe durata a trei zile: ,,Rock-blues Night”, ,,Ladies Night” și ,,Final Night”.

Vestea organizării festivalului a ajuns și în Europa, prin intermediul ,,European Blues Union”, o asociație non profit, al cărei obiectiv major îl constituie promovarea blues-ului în Europa și sprijinul inițiativelor din domeniu.
Detalii despre acest eveniment, despre artiștii invitați și muzica lor pot fi accesate pe site-ul https://blues-in-the-garden-festival.ro/ și pe Facebook, la https://www.facebook.com/BluesInTheGarden/
Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...