Nu mai sunt drumuri blocate in judetul Bacau. Vezi pe ce drumuri se circula pe un singur fir

In judeţul Bacău s-au oprit ninsorile iar temperaturile înregistrează valori de minus 10̊ C – 13̊ C.

Pe drumurile naționale din județ se circulă pe un carosabil în mare majoritate curat, cu excepția unor tronsoane pe care, datorită vântului, se circulă pe un strat de zăpadă bătătorită de 1-2 cm.
Sunt pregătite să acționeze, în caz de necessitate, 18 răspânditoare cu lamă , 2 UNIMOG-uri, și o autofreză.

Pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, pe un carosabil cu zăpada
bătătorită. Se circulă îngreunat și, uneori, pe un singur fir pe o serie de drumuri județene expuse vântului și pericolului de întroienire:
– DJ 252 Soci – Găiceana – Ocheni,
DJ 119 A Berești – Sascut
DJ 252 F Ungureni -Viforeni – Bărtășești
DJ 119 Călugăreni-Pădureni
DJ 207F Berești Bistrița – Gura Văii
DJ 206B Parava – Rădoaia

Se acționează, în special în zonele de risc la înzăpezire menționate, cu 13 auto cu răspânditor şi lamă, 4 încărcătoare frontale, 5 autogredere, 2 freze și 3 buldozere, pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii adusă de vânt pe carosabil și împrăștierea de material antiderapant.

In municipiile, orașele și comunele județului Bacău nu au fost semnalate probleme deosebite, intervenindu-se prin comitetele locale de iarnă pentru îndepărtarea zăpezii, lărgirea drumurilor și împrăștiere de material antiderapant.

In cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului, unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală, în noaptea care a trecut au fost cazate în total 28 de persoane fără adăpost din care 23 în municipiul Bacău şi 5 în municipiul Moineşti.

Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite vis-a-vis de furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan). Se lucrează cu echipe de specialitate ale E-ON pentru asigurarea căii de acces la transformatoarele medii de tensiune, în special în zonele în care au fost căderi mari de zăpadă.
Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi și Inspectoratul Județean de Poliție, acţionează pentru asigurarea serviciilor medicale necesare persoanelor din zonele în care circulația este îngreunată, în special pentru gravide şi dializaţi, fără a se înregistra probleme deosebite.

Deşi condiţiile de iarnă nu sunt favorabile, nu au fost evenimente rutiere semnificative.

Atragem atenţia conducătorilor auto ca, pe segmentele de drum cu circulaţie afectată sau îngreunată, să reducă viteza în vederea evitării derapajelor sau altor probleme specifice.

În perioada următoare, vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi mai mult noros. Vântul va sufla slab la moderat. Local se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile se vor încadra între -9°C şi -13°C.