7.8 C
Bacau

Nu sunt drumuri blocate in judet. Se circula in conditii de iarna

De stiut!

În judeţul Bacău vremea s-a mai încălzit în ultimele 24 de ore, temperaturile înregistrate fiind de până la -9° C şi nu au mai fost ninsori sau intensificări ale vântului.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil uscat în mare parte. Pe timpul nopţii s-a mai acţionat cu 1 răspânditor cu lamă, un utilaj tip UNIMOG şi o autofreză pentru curăţirea carosabilului şi împrăştierea de antiderapant în zonele de risc expuse vântului.

Pe majoritatea drumurilor judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.
Se acţionează în continuare în special în zonele de risc la înzăpezire în condiţii de vânt cu 11 auto cu răspânditor şi lamă, 7 încărcătoare frontale, 4 autofreze, 2 Wole şi 3 buldoexcavatoare – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost funcţionează în municipiile şi oraşele judeţului unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In noaptea care a trecut au fost cazate un număr de 32 persoane din care 26 la centrul din municipiul Bacău, 5 la centrul din municipiul Moineşti şi una la centrul din oraşul Comăneşti.

Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan). Se lucrează cu echipe de specialitate ale E-ON pentru asigurarea căii de acces la transformatoarele medii de tensiune pentru a nu fi probleme în asigurarea curentului electric.
Pentru perioada următoarelor 24 ore, vremea se va mai încălzi cu minime ce nu vor depăşi – 5° C, va fi local geroasă noaptea, cerul va fi senin, iar vântul nu va prezenta intensificări care să genereze probleme deosebite.

- Advertisement -

Ultimele stiri