miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarNu tot ce...

Nu tot ce zboară se mănâncă şi nu tot ce se scrie pe net este comestibil

Prima parte a titlului o cunoaşte toată lumea cât de cât familiarizată cu proverbele românilor. Pentru partea a doua îţi trebuie ceva experienţă personală, că tot înţelepciunea populară românească ne învaţă că „tot păţitu-i priceput” şi „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul gol”.

Fapte:

Găsesc, în mai multe rânduri, o reţetă de „cartofi suedezi” puţin adaptată în stilul românesc (cu şunculiţă, kaiser etc.). Văd poza – apetisant. Mă uit la sursă: o comunitate cu aproape 49000 de fani (mai târziu mi-am amintit că nu mărimea contează ci calitatea). Reţetă „plăcută” de 9252 de vizitatori şi „răspândită” de alţi 5581.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....