miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutNu vă mai luați după mărimile afișate!

Nu vă mai luați după mărimile afișate!

Multă lume experimentează sau deja a devenit campioană în cumpărăturile online. De la electronice, produse de băcănie până la haine și încălțăminte. Dacă la produsele electrocasnice, gadgeturile electronice sau la alimente nu sunt probleme, hainele și încălțămintea sunt generatoare perpetue de dureri de cap.

Un laptop are 15 sau 17 inch. Sau mai mult, nu contează. Dar inchii ăia sunt standard. Nu se modifică în fiecare țară. Un litru de ulei e tot un litru peste tot în lume ca și un kilogram de zahăr. Măsurile sunt standard.

La haine, însă, nu e  așa. Nici la încălțăminte.

Există o sumedenie de standarde de mărime pentru haine și, în plus, mai sunt, peste acestea, diferite stiluri de croială.

Să mă explic! Am căutat disperat o geacă de bumbac pentru drumeții. Bumbac ca să nu transpir într-o geacă de fâș. De găsit, am găsit dar la niște prețuri absolut fantasmagorice.

Până când îmi iese în cale un magazin online din Germania, care avea reduceri. Și am găsit la un preț mai mult decât decent o geacă tip Army, cu imprimeu de camuflaj. Transport gratuit cu DHL.

Evident că am comandat. Ca să fiu sigur că-mi vine am luat cu o mărime mai mare decât port.

A venit. Nu mai povestesc cum m-a căutat curierul, că ăia din Germania nu mai pun numărul de telefon pe colet, de frica GDPR.

Am deschis coletul. Geaca era absolut minunată. Croiala – foarte bună, materialul – excelent, culorile – fantastice!

Doar că nu-mi venea! Chiar și cu o mărime mai mare,  tot îmi era strâmtă la mâneci și nu puteam s-o îmbrac decât peste tricou. Dacă luăm și un pulover, nu mai încheiam fermoarul și stăteam cu mâinile de parcă mă pregăteam să zbor.

Am luat la puricat site-ul din Germania. În afară de faptul că mărimile de acolo nu erau aceleași cu ale noastre, brandul care făcuse geaca spunea că croiește hainele “mai stramt” chiar și decât mărimea standard de acolo.

Bun și care ar fi soluția? Evident, să lăsăți baltă orice idee de a vă cumpăra haine și încălțări după mărimi și să căutați dimensiunile în centimetri și, eventual, tabelul cu mărimi ale site-ului. Fără așa ceva, să nu cumpărați nici măcar papuci de baie!

Deși la încălțăminte problemele par să nu fie atât de grave ca la haine, e bine să vă uitați după un tabel mărimi încălțăminte bărbați pe site-ul magazinului înainte să comandați.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...