joi, noiembrie 30, 2023

Cea mai vândută mașină electrică din Europa

Personal, cred că mașinile electrice sunt, deocamdată,...

Problema căpușelor la câini și metode de prevenire și tratament

 Căpușele și câinii - o combinație nedorită!...

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți vinzi mașina

Până acum vreo 10-15 ani, ca să-ți...

Nu vă mai luați după mărimile afișate!

De stiutNu vă mai luați după mărimile afișate!
- Advertisement -

Multă lume experimentează sau deja a devenit campioană în cumpărăturile online. De la electronice, produse de băcănie până la haine și încălțăminte. Dacă la produsele electrocasnice, gadgeturile electronice sau la alimente nu sunt probleme, hainele și încălțămintea sunt generatoare perpetue de dureri de cap.

Un laptop are 15 sau 17 inch. Sau mai mult, nu contează. Dar inchii ăia sunt standard. Nu se modifică în fiecare țară. Un litru de ulei e tot un litru peste tot în lume ca și un kilogram de zahăr. Măsurile sunt standard.

La haine, însă, nu e  așa. Nici la încălțăminte.

Există o sumedenie de standarde de mărime pentru haine și, în plus, mai sunt, peste acestea, diferite stiluri de croială.

Să mă explic! Am căutat disperat o geacă de bumbac pentru drumeții. Bumbac ca să nu transpir într-o geacă de fâș. De găsit, am găsit dar la niște prețuri absolut fantasmagorice.

Până când îmi iese în cale un magazin online din Germania, care avea reduceri. Și am găsit la un preț mai mult decât decent o geacă tip Army, cu imprimeu de camuflaj. Transport gratuit cu DHL.

Evident că am comandat. Ca să fiu sigur că-mi vine am luat cu o mărime mai mare decât port.

A venit. Nu mai povestesc cum m-a căutat curierul, că ăia din Germania nu mai pun numărul de telefon pe colet, de frica GDPR.

Am deschis coletul. Geaca era absolut minunată. Croiala – foarte bună, materialul – excelent, culorile – fantastice!

Doar că nu-mi venea! Chiar și cu o mărime mai mare,  tot îmi era strâmtă la mâneci și nu puteam s-o îmbrac decât peste tricou. Dacă luăm și un pulover, nu mai încheiam fermoarul și stăteam cu mâinile de parcă mă pregăteam să zbor.

Am luat la puricat site-ul din Germania. În afară de faptul că mărimile de acolo nu erau aceleași cu ale noastre, brandul care făcuse geaca spunea că croiește hainele “mai stramt” chiar și decât mărimea standard de acolo.

Bun și care ar fi soluția? Evident, să lăsăți baltă orice idee de a vă cumpăra haine și încălțări după mărimi și să căutați dimensiunile în centimetri și, eventual, tabelul cu mărimi ale site-ului. Fără așa ceva, să nu cumpărați nici măcar papuci de baie!

Deși la încălțăminte problemele par să nu fie atât de grave ca la haine, e bine să vă uitați după un tabel mărimi încălțăminte bărbați pe site-ul magazinului înainte să comandați.

Alte titluri