duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

La data de 22 iunie a.c., polițiștii din Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 51 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La aceeaşi dată, polițiștii oneşteni au depistat în flagrant un bărbat de 51 de ani, din Slănic Moldova, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Oituz, sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Polițiștii din Bacău au depistat azi dimineaţă, în jurul orei 04.00, în trafic, un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Întrcât emana halenă alcoolică, conform procedurii, bărbatului i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta a refuzat.
Poliţiştii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat şi refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...