duminică 19 ianuarie 2025

.

Anunțurile publicitare. Puțină istorie...

Ai pierdut un document, vrei să cumperi o mașină sau să vinzi o...

Ce trebuie să știți...

Am crescut într-un apartament plin cu plante. Cea mai mare era o iederă...

Pe ce „sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

Câteva idei pentru amenajarea...

Da, știm cu toții că balconul este acel loc minunat în care se...
AcasăCulinarO ceafă de...

O ceafă de porc puțin altfel

De obicei, pentru majoritatea poporului român la vârsta majoratului, adicătelea cu drept de vot, ceafa de porc reprezintă o bucată de carne prelevată din ceafa unui Cetis porci L.(sau Porcus Domesticus cum s-ar grăbi să zică conesiorii), zvârlită pe grătarul cu lemne și/sau cărbuni, înconjurată de cartofi pai și acompaniată, fie de salată asortată (vara), fie de murături asortate (iarna).

104

Asta ar fi una dintre mâncărurile noastre tradiționale, pe care nici un restaurant respectabilde pe cei 238.397 km² ai teritoriului național nu ți-ar refuza-o.

100

Nu zic că nu-i bună, dar nici că-i nemaipomenită, zic doar că se poate face și altfel. Precum mai jos. Cu un minim de tușe exotice, clasica ceafă de porc ar putea deveni un preparat mai mult decât delicios, un preparat manelistic de genul “Să moară toți dujmanii mei!” Pentru că nu toți “dușmanii” mei își permit să asezoneze ceafa de porc cu Mild Madras Curry, piper negru cu lămâie, ori sare afumată cu paprika. Și nici s-o desăvârșească în Riesling sec de Recaș.

112

Pentru ingrediente și mod de preparare, click aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....