O friptură de porc pentru o masă festivă

muschi la cuptor

Nu este o singură friptură, ci mai multe, însă toate au același numitor: porcul. Puține sunt mesele festive ale românilor pe care să nu se găsească măcar un preparat din carne de porc, iar despre cum a ajuns românul așa de bun prieten cu porcul, v-am mai povestit. Nu mai reiau povestea, o puteți citi aici.

Astăzi v-am pus laolaltă, întru a vă scuti de oboseala clickuirii prin tot internetul, cele mai apetisante, euforizante, savuroase, ochioase, miraculoase și salivățoase fripturi de porc. Le-am grupat nu pe căprării, ci pe porcării: porcării din ceafă, porcării din cotlet, porcării din mușchiuleț și porcărie din pulpă – că e una singură (deocamdată). Un simplu click pe link ori pe poză (“la numai un click distanță” – cum ar zice bloggerii consacrați) vă duce direct la povestea respectivei porcării. De obicei povestea spune ce, din ce (uneori și din cât) și cum se face. Și are și poze. Nu-s de calitate, dar îs multe, lucru care compensează.

Continuare…

Alte colecții de rețete pentru mese festive găsiți accesând linkurile de mai jos:

  1. Salate-aperitiv: http://luciangavrila.ro/aperitive-pentru-mese-festive-salate/
  2. Aperitive bazate pe avocado: http://luciangavrila.ro/aperitive-pentru-mese-festive-guacamole-si-alte-chestii-cu-avocado/
  3. Aperitive diverse: http://luciangavrila.ro/aperitive-pentru-mese-festive-diverse-chestii/
  4. Fripturi din carne de pasăre (pui-rață-curcan): http://luciangavrila.ro/cele-mai-potrivite-fripturi-de-pasare-pentru-mese-festive/
  5. Meniuri de Crăciun fără carne de porc: http://luciangavrila.ro/masa-de-craciun-a-bloggerului-care-n-a-taiat-porcul/

Crăciun Fericit!