miercuri, noiembrie 29, 2023

Un spray contra COVID și un medicament cu foarte multe întrebuințări

Astăzi vom vorbi despre un studiu publicat...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria spune ca da!

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat....

Cate carduri porți în portofel?

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe...

O lună bogată în activități culturale, la Onești

OrasulO lună bogată în activități culturale, la Onești
- Advertisement -

Biblioteca Municipală Radu Rosetti, Muzeul Municipal de Istorie și Cinema ,,Capitol” din Onești vă prezintă calendarul activităților culturale pentru luna aprilie 2019, conform foto-afișelor de mai jos.

Printre acestea se numără ateliere de dezvoltare artistică și creative, ateliere de cântece și jocuri populare românești, expoziții de carte și arte plastice, concerte camerale, videoproiecții pe teme turistice.
Iar miercuri, 17 aprilie, cu începere de la ora 19.00, pasionații de teatru vor putea viziona în sala cinematografului ,,Capitol”, spectacolul ,,O căsnicie liniștită”, una dintre cele mai de succes piese ale dramaturgiei britanice semnată de Noël Coward, cel mai jucat autor englez, după Shakespeare. Premiera de la Londra a avut un succes răsunător, astfel încât textul s-a montat, în scurt timp, și la New York, pe Broadway. A primit numeroase premii, printre care și ,,Tony Awards”, premiu ce recunoaște excelența în teatrul profesionist american.

,,Piesa `O căsnicie liniștită` este o comedie vârtej despre iubirea reaprinsă, pasiune și …conflict. Dragostea pătimașă și gelozia declanșează veșnicul război dintre sexe, război care în piesă stârnește râsul și temperează încăpățânările eroilor. Patru tipologii diferite de personaje se intersectează în ceea ce ar trebui să fie o lună de miere ce debordează de iubire și fericire. În schimb, luna de miere devine stimulentul pentru ca sentimente vechi, aparent stinse, să fie descoperite ca încă vibrante.
Amanda și Elyot, divorțați unul de celălalt după un mariaj tumultos, liniștiți după cei 5 ani scurși de la ultima lor întâlnire, își reîncep viața conjugală cu alți parteneri. Ghinionul (sau poate norocul), face ca în prima noapte din luna de miere, aceștia să nimerească același hotel, același etaj, camere alăturate. Reîntâlnirea lor de pe terasă se finalizează cu o evadare la Paris, în ciuda proaspetelor jurăminte de dragoste față de actualii lor soți. `O căsnicie liniștită` este o satiră socială neconvențională, o comedie romantică savuroasă”, se arată în sinopsisul prezentat pe site-ul Teatrului ,,Elisabeta” din București, care va susține acest spectacol la Onești.
Regia și traducerea piesei este semnată de Ștefan Ruxanda iar scenografia de Anca Cernea.

Tip spectacol: comedie romantică
Durata: 2h (fără pauză)
Distribuție: Amanda Prynne- Corina Dănilă, Elyot Chase- Silviu Biriș, Sibyl Chase- Doina Antohi, Victor Prynne- Ștefan Ruxanda
Preț bilet: 40/ 50/ 60 lei
Data spectacolului: miercuri, 17 aprilie, ora 19.00, Sala Cinema ,,Capitol” Onești

Text adaptat, actualizat și completat de Romulus-Dan BUSNEA
Foto: Teatrul ,,Elisabeta” București

Alte titluri