sâmbătă, septembrie 30, 2023

O nouă acțiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice

ActualitateEcoO nouă acțiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice
- Advertisement -

Primăria Municipiului Bacău, împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec realizează o nouă acţiune din Campania “Locul deșeurilor nu e acasă. Trimite-le la plimbare!”. Pe 10 noiembrie 2012, băcăuanii se pot debarasa de obiectele electrice și electronice vechi sau uzate în punctele de reciclare pregătite de echipa RoRec sau prin preluare gratuită de la domiciliu. Această acţiune se va desfăşura în intervalul orar 09.00-16.00.

Astfel, sâmbătă, 10 noiembrie, punctele provizorii de colectare vor fi amenajate în urmatoarele locaţii:

Şcoala cu clasele I-VIII „Dr. Alexandru Safran” Bacău (Școala nr. 15)
Școala cu clasele I-VIII ”Ion Creangă”
Școala cu clasele I-VIII Nr. 9
Școala cu clasele I-VIII Domnita Maria (Școala nr. 8)
Parcare publica Stadion
Str. Mihai Viteazu intersectie cu str. Ana Ipătescu
Parcare publică Piața Sud
Parcare publică Bazin Inot

“Deșeurile de echipamente electrice și electrocasnice dăunează grav mediului înconjurător şi sănătăţii noastre, drept pentru care colectarea DEEE este o nevoie acută a comunităţii din care facem parte! Asociaţia RoRec şi autorităţile locale vin în sprijinul cetăţenilor cu această acţiune de colectare corectă a deşeurilor electrice şi electrocasnice, căreia sperăm să i se alăture cât mai mulţi băcăuani”, a declarat domnul Dragoș Luchian, viceprimar al Municipiului Bacău

Posesorii de obiecte voluminoase vor beneficia de preluarea gratuită de la domiciliu printr-o programare prealabilă la numărul de telefon: 0721.816.523. Comenzile de preluare de la domiciuliu pot fi făcute până sâmbătă, 10 noiembrie, între orele 09:00 -14:00. La finalul programului de colectare organizat de Asociația RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Bacău, obiectele depuse la centrele special amenajate vor fi preluate și transportate pentru a fi reciclate sau eliminate în mod nepoluant, conform standardelor europene de mediu.

Toți cei care vor participa la acțiunea de colectare vor fi înscriși automat într-o tombolă. Premiile oferite de Albatros, Candy și Indesit – membri ai Asociaţiei RoRec – constau în: 10 maşini de călcat, 10 mixere şi 10 cafetiere marca Albatros, 2 hote marca Indesit şi 1 frigider de la Candy. Extragerea câștigătorilor va avea loc în data de 10 noiembrie, ora 17:30, la Primăria Municipiului Bacău.

Alte titluri