O nouă etapă a Campionatului Național de Off-Road, la Slănic-Moldova

În perioada 24-27 mai 2018, stațiunea Slănic-Moldova va fi gazda etapei a III-a a Campionatului Național de Off-Road din România, dotată cu ,,Trofeul Dacii Liberi”. Organizatorii, Club Offr-Road ,,Dacii Liberi Bacău” și Club Off-Road Vaslui, promit participanților, ,,două zile de offroad amestecat sublim cu istoria, cu minunățiile pământului, cu seninul cerului văzut din golul alpin, cu voia bună și ospitalitatea moldovenească autentică”. De asemenea, pe toți cei care se vor înscrie la concurs, îi mai așteaptă și ,,Noaptea Nemirei”, probă care se va sfârși cu o ,,horă la ceas de taină, la lumina focului și a stelelor, cu bună dispoziție și multă veselie”.

,,Așa cum v-am obișnuit deja, la Slănic-Moldova vom avea un nou concurs națioanal de Off-Road. Și anul acesta vom aduce ceva nou competitței. Vom organiza, pe lângă clasele consacrate `Standard`, `Open` și `Extrem` și un itinerariu pentru clasele promo , respectiv `Hobby` și `Ladies Ride`. Și tot în acest an, pe lângă sportivii din campionat, vom duce în finișul probei speciale `Noaptea Nemirei` și clasele `Promo` și însoțitorii posesori de autoturisme 4×4, sponsorii și invitații speciali. Vom organiza și o premiere a probei de noapte, separată de campionat, premiere ce se va încheia cu un foc de tabără și cu `Hora de 100` pe masivul `Nemira`, una dintre cele mai frumoase priveliști ale stațiunii”, a declarat Romeo Andrieș, președintele Clubului Off-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău, principalul organizator și sufletul acestei competiții.

Regulamentul pentru clasele competiționale ,,Standard”, ,,Open” și ,,Extrem” este cel al Campionatului Național de Off-Rroad 2018. Condițiile generale de înscriere în clasa ,,Hobby” și ,,Ladies Ride” sunt:

– poate participa orice posesor de autoturism 4×4, fără nici o dotare specifică off-road-ului;
– nu este obligatorie prezența troliului sau a anvelopelor agresive;
– un echipaj va fi format din pilot și navigator;
– navigarea se va face dupa Roadbook și Track, iar trackul va fi transmis la înscriere și Roadbook-ul la Start.
– Clasa ,,Ladies Ride” poate opta pentru participarea doar la proba de ,,Trial”.
– în cazul în care dintre spectatori sunt doritori să parcurgă proba de ,,Trial” și nu deține o mașină, se va întocmi o listă cu doritori, în măsura timpului disponibil și se va parcurge proba cu o mașină din partea organizatorilor.
– Clasele ,,Hobby” și ,,Ladies Ride” vor urca în finișul de noapte de la proba specială ,,Noaptea Nemirei”.

Locația: Slănic-Moldova, Hotel ,,Venus”

Organizatori: Club Off-Rroad ,,Dacii Liberi” Bacău și Club Off-Road Vaslui

Vom reveni cu alte detalii și cu programul complet al întrecerilor.

Romulus-Dan BUSNEA