O NOUĂ ETAPĂ A CONCURSULUI NAȚIONAL DE RALIURI SE VA DESFĂȘURA ÎN JUDEȚUL BACĂU

Etapa a V-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2014 – Raliul Moldovei Pambac – Bacău va avea loc în perioada 24 – 26 iulie 2014, în organizarea ACS Rally Spirit. Ajuns la ediția cu numărul patru, Raliul Moldovei Bacău beneficiază anul acesta, pe lângă suportul autorităților locale din Bacău și de cel al Consiliului Local Moinești și Consiliului Local Onești, urmând să poarte numele unei companii cu tradiție încă din 1968, Pambac.

Desfășurare: Raliul Moldovei Pambac Bacau va ajunge în prima zi în jurul orașului Moinești, acolo unde va fi amplasată proba regină a întrecerii, pe drumul ce unește sondele petroliere din zonă. Anul acesta a fost relocat parcul de service de la Moinești, acesta urmând să fie amplasat pe bulevardul principal din oraș. Autoritățile locale vor pune la dispoziție autocare pentru transportul gratuit al spectatorilor la probele care se vor disputa în apropierea orașului. De asemenea, edilii moineșteni vor oferi participanților și o serbare câmpenească, a cărei locații a fost stabilită în zona de final a specialei de la Moinești.

În premiera pentru Raliul Moldovei Pambac Bacau, anul acesta va fi organizată o probă superspecială în centrul orașului Onești, care va presupune o logistică impresionantă pusă la dispoziție de către administrația locală pentru amenajarea circuitului stradal care va bloca aproape jumătate de oraș.
,,Autoritățile locale au de asemenea în plan organizarea unor activități pentru public în zonele din apropierea probei, astfel încât oneștenii să se bucure de faptul că Raliul Moldovei Pambac Bacau va trece și prin orașul lor, de altfel, și orașul meu natal”, a declarat pilotul oneștean Adrian Răspopa, triplu campion național de raliuri la categoria A și component de bază al Bacău Rally Team.

Din punct de vedere sportiv, urmează ca în perioada imediat următoare să fie luată decizia finală pentru introducerea unei probe speciale noi, în funcție de avizul Federației Române de Automobilism Sportiv.
După un sezon în care au câștigat patru raliuri, echipajul Adrian Răspopa și Cătălin Grigoriu sunt pregătiți să lupte în 2014 pentru titlul de campioni naționali, aceștia fiind susținuți de un nou sponsor, Gazprom Petrol Stations (rețeaua de distribuție carburanți situată în segmentul premium), căruia i se va alătura și Tapio Laukkanen, campion național în Finlanda și Marea Britanie, în calitate de manager sportiv.
Transmisiuni TV: Organizatorul Raliului Moldovei Pambac Bacău încearcă și anul acesta să marească gradul de vizibilitate al competiției, acordul cu TV Dolce Sport incluzând transmiterea în direct cu un car de transmisie cu 10 camere de filmat a superspecialei de la Onești. Totodată, se fac teste pentru transmiterea pe internet a unei porțiuni din proba de la Moinești, imagini care vor fi preluate pe un ecran LED de mari dimensiuni și în centrul Oneștiului, zonă în care publicul va putea urmări competiția.

ROMULUS DAN BUSNEA