18.9 C
Bacau

O tanara eleva din Moinesti se pregateste sa bata la portile afirmarii in muzica romaneasca

De stiut!

Malina Ioana Avasiloaie este eleva in clasa a VIII-a la Scoala “Stefan Luchian” din Moinesti si se poate mandri deja cu statutul de vedeta in devenire, care calca cu pasi siguri pe urmele unei alte artiste din Moinesti care a cunoscut consacrarea: Alexandra Craescu. Ii place foate mult sa cante, fiind deosebit de activa pe plan muzical, dar cu toate acestea, este unul dintre elevii de frunte ai scolii, obtinand pana acum numai premiul intai.

Canta la fel de bine muzica usoara si populara, iar in prezent este membra a Ansamblului folcloric “Busuiocul” din Bacau, dupa ce, timp de cativa ani, a activat in grupul vocal “Stelutele Europei” din cadrul Clubului de Excelenta “Fundatia Dan Voiculescu”.

Cartea sa de vizita este impresionanta pentru varsta pe care o are: numeroase aparitii TV (“Vedeta familiei”- TVR 1, “Buna vreme gospodar”- Favorit TV, “Tezaur folcloric: Festivalul Ion Dragoi”- TVR1, “Premiantii”- TVR3 , “Desteptarea de seara”- Editie speciala de Craciun- 1TV Bacau), dar si multe premii muzicale (Trofeul “Comoara Moldovei”- Barlad, 2009; Premiul I la “Concursul Judetean de Muzica Usoara si Folk- 2009; Premiul I la “Gala celor mai buni concurenti” din cardul emisiunii “Vedeta familiei”- 2009; Premiul I “Fiero”- Piatra Neamt, 2009; Premiul I “Gimnazium” Onesti, 2010; Premiul I “De dragoste de neam, de tara”-2010; Trofeul “Ghiocelul de argint”- Barlad, 2010, Trofeul “Competitia”- Bucuresti, 2011 etc). Printre modelele sale se numara Andra, Laura Stoica, Beyonce, Mariah Carey, Tina Turner (muzica usoara si pop), Sofia Vicoveanca, Viorica Macovei, George Cojocarescu, Vasilica Tataru (muzica populara).

Isi doreste pentru inceput sa urmeze cursurile Colegiului National de Arta “George Apostu” din Bacau, constienta de prestigiul acestei institutii de invatamant, ca si de performantele de exceptie obtinute de elevii acesteia.

“Imi doresc foarte mult sa continui drumul spre o cariera muzicala, acesta fiind cel mai frumos si mai important proiect al vietii mele. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru harul pe care mi l-a dat si promit sa nu-l dezamagesc”, a spus cu emotie in glas, Malina Ioana. Cu rabdare, vointa si perseverenta, Malina va ajunge acolo unde ii este locul: in constelatia muzicii romanesti.

- Advertisement -

Ultimele stiri