vineri 21 iunie 2024

.

Navigând în era digitală:...

În contextul evoluției tehnologice accelerate, industria transportului de mărfuri se adaptează rapid la...

Cate carduri porți în...

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe care o lași în sistem.  Deschide portofelul...

Ce trebuie să știm...

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care sunt adăugate în apă pentru a...

Inovații în industria construcțiilor...

Procesul de construcție a unei piscine nu presupune doar săpături și turnarea betonului....

Onigiri


Am avut o discutie cu cei de acasa, pornind de la pastele mele cu somon. Aici somonul e relativ ieftin, in schimb in Romania e foarte scump, deci nu e ceva ce ai manca in fiecare zi. De aici am ajuns la pufuleti si covrigi. Mi-e pofta de pufuleti (si sper sa nu uit la primavara sa o rog pe mama sa imi puna in pachetul de Pasti) dar si de covrigi. Acasa, cand nu ai timp sa mananci ceva, iti iei cativa covrigi pe sfoara si te-ai rezolvat. Mai ales ca acum 4 ani a avut loc boom-ul ala de simingerii, si gasesti cate una la fiecare colt de strada. Aici nu e asa, si cum japonezii folosesc orezul in loc de paine, exista si la ei o gustare pe care sa o mananci repede si sa-ti tina de foame, pe post de covrigi. Pentru mine, acest inlocuitor e Onigiri. Continuare…

De citit!

Tamagoyaki – omleta japoneza

Tamagoyaki este o rulada de omleta, traditional japoneza. In general este omleta dulce, ce se mananca la sushi, insa exista si varianta sarata, ce se mananca ca aperitiv sau la micul dejun. Rulada sarata se face cu legume taiate...

Omurice

Omurice este un preparat japonez ce se realizeaza, de obicei, cu resturi de mancare. Preparatul consta in prajirea unei carni, de obicei pui sau porc, cu legume si orez fiert. Compozitia astfel realizata se incorpozeaza ca unplutura unei omlete. Deci,...

Pui cu sos de rosii si busuios si paste de orez cu legume

Duminica pe la ora 11 m-a lovit asa in moalele capului ca nu mai am nimic in frigider si ca trebuie sa fac ceva cumparaturi si eventual sa gatesc ceva. Aveam jumatate de borcan de sos de paste cu...