27.2 C
Bacau

OPEN DE TABLE ȘI BACKGAMMON, ÎN STAȚIUNEA DE LA POALELE NEMIREI

De stiut!

bex 7 d
Complexul hotelier ,,Euro Vacanța” din stațiunea Slănic-Moldova, acolo unde în această iarnă se va inaugura și prima pârtie de schi din județul Bacău, găzduiește în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie a.c., una dintre cele mai importante competiții de table și backgammon din România, în organizarea Asociației Române de Backgammon, al cărei președinte este inimosul și cunoscutul campion european de backgammon, Neculai Drăgănuță, directorul turneului și unul dintre principlaii sponsori ai competiției.

La turneul de la sfârșitul acestei toamne, vor participa circa 60 de jucători de table și backgammon cotați printre cei mai buni din țară, care se vor bate pentru importantele premii puse în joc, dar și pentru o cât mai bună poziționare în clasamentul care va desemna cel mai bun jucător al anului.
Categoriile de participare sunt următoarele: Backgammon gratuit (5 puncte), Table 50 lei (5 puncte), Backgammon 150 lei (7, 9, 11 puncte) și Backgammon 300 lei (11, 13, 15 puncte).

Să amintim și distribuirea premiilor, care se va face în felul următor:
a) Pentru turneele cu taxa de participare (85% din înasări) – Tabloul Principal Backgammon 150 lei: Locul I – 30%, Locul II – 20%, Semifinaliști – câte 10%; Tablou Consolare: Locul I – 20%, Locul II – 10% – Tabloul Principal Backgammon 300 lei: Locul I – 50%, Locul II- 25%, Semifinaliști – câte 12.5%.
b) Pentru turneul gratuit de backgammon Locul I primește o înscriere gratuită la turneul de backgammon 300 lei, iar Locul II primește o înscriere gratuită la turneul de backgammon de 150 lei.

Programul competiției este următorul:
Vineri, 29 noiembrie: ora 14.00 – Înscrieri/trageri la sorți pentru turneul de backgammon gratuit, ora 15.00 – Înscrieri/trageri la sorți pentru turneul de table;
Sâmbătă 30 noiembrie: ora 10.00 – Ultimele înregistrări și tragerea la sorți pentru turneul de backgammon cu 150 lei înscrierea, ora 12.00 – Ultimele înregistrări și tragerea la sorți pentru turneul de backgammon cu 300 lei înscrierea, ora 14.00 – 6.00 – pauza de masă, ora 16.00 – continuă jocurile, ora 19.00 – 20.00 – pauza de masă, ora 20.00 – continuă jocurile;

Duminică, 1 decembrie: ora 10.00 – continuă jocurile până la finalul competiției.

,,Pentru a înlătura orice suspiciune, aș dori să reamintesc concurenților că există un regulament de concurs afișat la vedere și postat și pe site-ul asociației, care prevede printre altele: Organizatorul își rezervă dreptul de a selecta participanții. În aceste condiții, acesta poate respinge înscrierea la turneu a persoanelor fără a prezenta explicații.

Programul întrecerilor poate fi modificat în funcție de numărul de jucători cât și de durata partidelor, orice modificare urmând a fi anunțată în timp util. Un jucător se poate înscrie la toate categoriile de joc, acesta putând opta pentru înscriere dublă cu bani (două înscrierei pe categoria de joc), condiții în care, acesta va trage la sorți un bilet pentru prima jumătate a tablului și un alt bilet pentru a doua parte a tabloului. Zarurile vor fi aruncate din cupă după ce, în prealabil, vor fi agitate pe verticală de minimum trei ori. La cerere se folosește suplimentar un labirint prin care vor trece zarurile înainte de a ajunge pe tablă. În timpul desfășurării partidei, jucătorul poate cere până la două pauze a câte 10 minute fiecare; de la o partidă la alta, jucătorul poate cere 15-30 minute pauză, litigiile fiind soluționate de către organizatorul competiției”, a declarat maestrul Nicolae Drăgănuță.

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri