duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulOpt autospeciale de...

Opt autospeciale de urgenta intrate in dotarea SMURD Bacau

Opt autospeciale pentru inteventii la urgente au intrat recent in dotarea SMURD Bacau, fiind cumparate cu bani europeni.

Cele opt autospeciale fac parte dintr-un program de achizitii mai complex, care vizeaza dotarea ISU Bacau si a celorlalte inspectorate din Regiunea de Dezvoltare Nord Est cu echipamente performante. In vara, in cadrul acestui program au fost primite sapte autospeciale pentru stingerea incendiilor iar astazi au fost prezentate masinile de interventie in caz de urgente medicale: patru autospeciale pentru descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta, patru ambulante de prim-ajutor si o ambulanta de reanimare.

“Sunt investitii care pot salva vieti, investitii realizate in urmna colaborarii intre Consiliul Judetean, Primaria Bacau si Agentia Regionala de Dezvoltare Nord Est” – a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

“Am realizat un lucru foarte important si anume ca fondurile europene sunt cea mai sigura sursa de finantare in aceasta perioada” – a declarat Dragos Luchian, viceprimarul municipiului Bacau. El a mai dezvaluit si ca saptamana viitoare se va da startul pentru un nou proiect si anume realizarea unui centru de comanda SMURD.

Acesta va fi dotat si cu heliport pentru ca se doreste dotarea cu un elicopter SMURD care sa asigure urgentele medicale dificile si sa faca legatura repede cu spitalele din Iasi, Tg. Mures sau Bucuresti.

“Aceste echimapente nu vor asigura decat reducerea timpilor de raspuns in cadrul interventiilor de acordare a primului ajutorsi vor conduce la acordarea unui serviciu public de calitate din partea personalului nostru” – a declarat generalul Mihai Simionescu, comandantul ISU Bacau.

In urma dotarii cu tehnica noua, timpul mediu de interventie a scazut cu cinci minute in mediul urban si cu circa 15 minute in mediul rural.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...